Η συναυλία της Φιλαρμονικής “Μάντζαρος” με έργα Διονυσίου Ροδοθεάτου

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, συναυλία, από το Μουσικό Σώμα της «Φ.Ε. Μάντζαρος», με έργα Διονυσίου Ροδοθεάτου, για την επέτειο των 175 χρόνων από την γέννησή του.

Στο Α΄μέρος της συναυλίας, ακούστηκε η φωνητική μουσική του συνθέτη η οποία αποδόθηκε από την υψίφωνο Έλλη Καρύδη, καθώς & την Ανδρική Χορωδία Κέρκυρας (προετοιμασία: Δήμητρα Καλογεροπούλου).

Στο Β’ μέρος, ακούστηκε το συμφωνικό ποίημα σε επτά μέρη, “Αθαλία”, πρωτότυπο έργο του συνθέτη για ορχήστρα πνευστών (μπάντα).

Το έργο ακούστηκε σε Α’ εκτέλεση από το μουσικό σώμα της «ΦΕΜ».

Το πρωτότυπο υλικό απόκειται στο ιστορικό αρχείο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, την οποία και ευχαριστούμε για την παραχώρηση του προς τος σκοπό της διατριβής.

Η προσαρμογή & κριτική έκδοση του έργου για σύγχρονη ορχήστρα πνευστών, αποτελεί μέρος της Διδακτορικής Διατριβής του αν. Αρχιμουσικού της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», κ. Σπύρου Ρουβά, ο οποίος και διηύθυνε τη συναυλία.

Την συναυλία προλόγισε ο μουσικολόγος κ. Γεράσιμος Μαρτίνης.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές της ωραίας αυτής συναυλίας, τους Μουσικούς μας και το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *