Συνάντηση Γκίκα – Τρεπεκλή με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη – «Χωροθετούνται οι μαρίνες Λευκίμμης και Ημερολιάς»

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνα Φλουρή, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ΠΕ Κέρκυρας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η χωροθέτηση μαρινών όπου και ζητήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας χωροθέτησης της μαρίνας της Λευκίμμης και της μαρίνας της Ημερολιάς, προκειμένου να τρέξει η διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την μαρίνα Λάκκας Παξών.

Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά στη μαρίνα της Λευκίμμης, ο φάκελος είναι απολύτως έτοιμος και πρόκειται να περάσει από την αρμόδια επιτροπή χωροθέτησης μαρινών την άλλη εβδομάδα.

Ενώ στην τελική ευθεία για την χωροθέτηση, βρίσκεται και ο φάκελος της μαρίνας της Ημερολιάς.

Παράλληλα, για τη μαρίνα Λάκκας Παξών, το Υπουργείο Τουρισμού συμφωνεί να συμπεριληφθεί η Λάκκα στις μαρίνες που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι πλήρης ο σχετικός φάκελος.

Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι υπολειπόμενες μελέτες και κυρίως η μελέτη περιβαλλοντικών όρων κι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό λόγω των στενών χρονοδιαγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, η διαδικασία θα προχωρήσει – όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί – με μέριμνα ΟΛΚΕ και ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έθεσε ζητήματα και των άλλων νησιών του Ιονίου, ενώ τόνισε την σημασία της ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού για τη νησιωτική μας Περιφέρεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *