Επιστολή διαμαρτυρίας κρατουμένων στις Φυλακές Κέρκυρας πρός τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη- «Καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν μας υπολογίζει»

Η γραπτή διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη διεύθυνση του Κέντρου Κράτησης της Κέρκυρας, που υπογράφουν 74 κρατούμενοι της Ζ πτέρυγας και στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και η στάση της διοίκησης έναντι δικαιωμάτων που παρέχονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα παρουσιάζεται παρακάτω.

Σημειώνεται πως ήδη οι κρατούμενοι στο Κέντρο κράτησης της Κέρκυρας έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το κείμενο της διαμαρτυρίας:

«Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την Δνση του ΚΚΚ

Μετά από την γραπτή μας αίτηση – διαμαρτυρία που κάναμε τον Αύγουστο του 2023, καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν μας υπολογίζει.

Επίσης και εσείς ως Διευθύντρια του καταστήματος δεν παίρνεται κάποια βοηθητική θέση. Αντιθέτως εξακολουθείτε να είστε εναντίον μας και δεν ενδιαφέρεστε να προωθήσετε τον Σωφρονισμό και την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία που είναι σημαντικό κομμάτι της θέσης σας ως Διευθύντρια.

1ον Συνεχίζεται να μην εγκρίνεται να πάρουν οι κρατούμενοι άδειες που πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν έχουν πειθαρχικά. Πιάνεστε από διάφορα μη λογικά κριτήρια. Δεν έχετε κοινωνική υπηρεσία που σε όλες τις φυλακές υπάρχει και πρέπει να είναι παρόν στα συμβούλια. Επίσης τα συμβούλια αργούνε υπερβολικά που είναι επίσης παράνομο. Υπάρχουν αρκετοί κρατούμενου που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν περάσει μόνο τρία συμβούλια μέσα σε ένα χρόνο που ήταν απορριπτέα. Αυτό είναι απαράδεκτο.

2ον . Δεν έχετε ενδιαφερθεί μετά από πολλά χρόνια να έχει κοινωνική υπηρεσία η φυλακή. Παραβιάζεται τον σωφρονιστικό κώδικα και τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Δεν κάνετε θετικές εισηγήσεις για αιτήσεις μεταγωγών των κρατουμένων που έχουν το δικαίωμα να πάνε σε κοντινά κ. κράτησης του τόπου κατοικίας τους.

Επίσης δεν κάνετε θετικές εισηγήσεις για τα Συμβούλια.

Εφ’ όρων απόλυσης (αναστολές) που κόβονται διότι εκεί οι έδρες δικαιολογούν τις απορρίψεις με το πρόσχημα ότι ο κρατούμενος δεν είναι έτοιμος για την κοινωνία και δεν γνωρίζουν κάτι για τον κρατούμενο, αφού δεν υπάρχει κάποια έκθεση κοινωνικής υπηρεσίας που αυτό ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας.

Εμείς σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε ειρηνική και πιο έντονη διαμαρτυρία όπως, σε αποχή από το συσσίτιο και απεργία πείνας!

Οι κρατούμενοι της πτέρυγας Ζ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *