Νέα δημοσκόπηση: Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, “άφαντοι” οι αποστάτες

Επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των πολιτών, πίσω μόνο από τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της RealPolls για την εφημερίδα «Documento» αυτής της Κυριακής –και όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου– η Ν.Δ. παραμένει σταθερά πρώτη, με ποσοστό 37,4%. Αρκετά πιο μακριά, αλλά με διαφορά περίπου 2 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 14,7%, με τον ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 12,8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες με 3,4%, η Νίκη με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 1,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%.

Αντίθετα, ο νέος φορέας με τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να τυγχάνει μεγάλης αποδοχής. Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, η ομάδα των «11» συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 3,2%, δηλαδή βρίσκεται λίγο πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Παράλληλα, έχει μικρότερο ποσοστό από τους Σπαρτιάτες, ανάλογο ποσοστό με τη Νίκη και βρίσκεται οριακά πιο υψηλά από την Πλεύση Ελευθερίας.

→ Προηγούμενες δημοσκοπήσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έδιναν τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ αντί του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά:

δημοσκόπηση Metron Analysis: ΠΑΣΟΚ 12,2%, ΣΥΡΙΖΑ 10,2%.
δημοσκόπηση PULSE: ΠΑΣΟΚ 13%, ΣΥΡΙΖΑ 12,5%.
δημοσκόπηση Prorata: ΠΑΣΟΚ 12%, ΣΥΡΙΖΑ (και ΚΚΕ) 10,5%.
δημοσκόπηση Marc: ΠΑΣΟΚ 12,1%, ΣΥΡΙΖΑ 11%.
δημοσκόπηση Opinion Poll: ΠΑΣΟΚ 16%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *