ΣΥΡΙΖΑ: Διήμερη επίσκεψη της Κυριακής Μάλαμα στη Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα  30/10/23 η διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα της βουλεύτριας Χαλκιδικής και Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κυριακής Μάλαμα. Ένα διήμερο γόνιμο, με πολλές επαφές, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν στα μνημεία, το πολιτιστικό κεφάλαιο και την ιστορία μας αλλά και τους ανθρώπους του πολιτισμού.

► Η σ. Κυριακή Μάλαμα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε το Σωματείο Συγγενών και Φίλων Εκτελεσμένων Πολιτικών Κρατουμένων «Λαζαρέτο» για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού που εκτελέστηκαν την περίοδο του εμφυλίου. «Αυτά τα χώματα στο Λαζαρέτο έγιναν οι ασπάλαθοι που πλήγωσαν το σώμα της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά η Κ. Μάλαμα στην συγκινητική ομιλία της.

Σύντομα το θέμα της διάσωσης του ιστορικού χώρου του Λαζαρέτου θα αναδειχθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κυριακή Μάλαμα και Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

 

 

► Το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κυριακή Μάλαμα και Αλέξανδρος Αυλωνίτης επισκέφθηκαν το Αχίλλειο, συναντήθηκαν με την προϊσταμένη του Μουσείου του Αχιλλείου Κων/να Μαλέσκου και εκπροσώπους των εργαζομένων και εξέφρασαν την μεγάλη ανησυχία τους για τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις για τα έργα, που θα έπρεπε – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- να παραδοθούν στο τέλος του έτους. Το μνημείο απειλείται με πολυετή αχρησία, εξαιτίας αστοχιών, αδιαφορίας και λάθος επιλογών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και όσοι –και τοπικά- προσπαθούν να καθησυχάσουν τους συμπολίτες μας προσφέρουν εξαιρετικά κακές υπηρεσίες στον τόπο μας. Η εξωτερική μορφή του μνημείου είναι αυτή του ημιτελούς έργου, ενώ το εσωτερικό του δεν είναι προσβάσιμο σε επισκέψεις, με τον εργολάβο να φαίνεται ότι εγκαταλείπει το έργο για λόγους που δεν έχουν ανακοινωθεί. Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. π/αρεμβάσεις που δεν γνωρίζουμε γιατί έχουν επιτραπεί /από την Ομάδα Παρακολούθησης των εργασιών, η οποία για να μην ξεχνιόμαστε συστάθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη που «πήρε πάνω» του το έργο προεκλογικά, και αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του μνημείου. Χαρακτηριστικότερη είναι η αφαίρεση του ασπρόμαυρου δαπέδου από τον Κήπο των Μουσών και η αντικατάστασή του με ταρτάν, το οποίο ήδη εμφανίζει ρωγμές, αποδεικνύοντας δια γυμνού οφθαλμού κακοτεχνίες και προχειρότητες στο έργο!

 

► Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η βουλεύτρια Κυριακή Μάλαμα και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρήστος Μωραΐτης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, συναντήθηκαν με το στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Άκη Χειρδάρη και τον Προϊστάμενο Πολιτισμού του Δήμου Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Φώτη Σκούρτη  και διαπίστωσαν τα σοβαρά ζητήματα υποδομής που αντιμετωπίζει, ενώ ενημερώθηκαν και για το αδιέξοδο στο έργο για την ανακατασκευή του θεάτρου «Φοίνικας», που αποτελούσε την έδρα του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

« Από αύριο κιόλας, μαζί με τον εκλεκτό σύντροφο και συνάδελφο Αλέξανδρο Αυλωνίτη ξεκινάμε παρεμβάσεις, πρώτον, για την ανάδειξη της ανάγκης εκσυγχρονισμού κι αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας και δεύτερον για την διάσωση του ιστορικού θεάτρου του Φοίνικα που καταρρέει”, δήλωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

► Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας στο σύγχρονο μουσείο που αποτελεί κόσμημα για την Κέρκυρα. Έντονη είναι όμως η υποστελέχωση και σε αυτή την υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα σε ένα νησί  «ανοικτό μουσείο» να υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις για ελέγχους και αδειοδοτήσεις που αιτούνται οι πολίτες.

 

► Τέλος και πριν την αναχώρηση της, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κυριακή Μάλαμα και ο Συντονιστής της ΝΕ Κέρκυρας Χρήστος Μωραΐτης συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους και συζήτησαν ουσιαστικά και εφ’ όλης της ύλης για τον μεγάλο αυτό κύκλο επισκέψεων και συναντήσεων της σ. Μάλαμα στην Κέρκυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *