ΑΡ.Σ.Ι: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου

Αντιπροσωπεία της παράταξης βρέθηκε χτες 4/10 με τον πρύτανη του Ιονίου πανεπιστημίου κ. Φλώρο καθώς το θέμα της ύπαρξης και ανάπτυξης του πανεπιστημίου αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας. Έγινε αναλυτική συζήτηση πλέον της μίας ώρας.

Συζητήθηκε εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο σε σχέση με τη στέγασή όλων των τμημάτων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τμήματα ιστορίας και αρχειονομίας, βιβλιοθηκονομίας & μουσειολογίας, που κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω του μειωμένου αριθμού των εισακτέων, καθώς και σχετικά με το τμήμα στο Ληξούρι που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, αλλά και το σημαντικό πρόβλημα του μειωμένου αριθμού αποφοίτων σε σχέση με τους εισακτέους. παράλληλα σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων στους απόφοιτους τμημάτων όπως του τμήματος περιβάλλοντος. Τα ζητήματα έρευνας και τον κεντρικό ρόλο που μπορεί να παίξει το πανεπιστήμιο σχετικά με την διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και την ανάπτυξη ερευνητικών εργαστηρίων.

Παράλληλα υπήρξε αναλυτική συζήτηση για το στεγαστικό πρόβλημα τόσο των καθηγητών του πανεπιστημίου όσο και των φοιτητών. Οι ανεξέλεγκτη επέκταση της δραστηριότητας του Airbnb καθιστά αδύνατη την εύρεση κατοικίας. Το ζήτημα των εστιών αποτέλεσε μεγάλο κομμάτι της κουβέντας. Από την πλευρά του πρύτανη μας όσον αφορά τα νησιά της Κεφαλονιάς, της Λευκάδας και της Ζακύνθου παρουσιάστηκε ως μονόδρομος η λύση της κατασκευής εστιών με τη διαδικασία του ΣΔΙΤ, κάτι που προφανώς παραχωρεί μια σημαντική λειτουργία του πανεπιστημίου, κρίσιμη για τη διαβίωση των φοιτητών σε ιδιώτες. Από την άλλη στην Κέρκυρα φαίνεται ότι τα πράγματα βρίσκονται σε αδιέξοδο τόσο μακροπρόθεσμα η κατασκευή νέων εστιών, όσο και βραχυπρόθεσμα η ενοικίαση κάποιων κλινών για την κάλυψη των αναγκών.

Παράλληλα ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια το πανεπιστήμιο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από προγράμματα της περιφέρειας που θα μπορούσε με διάφορα προγράμματα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Σαν ΑΡΣΙ δηλώνουμε ότι θα δώσουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους φοιτητές και τους καθηγητές του πανεπιστημίου προκειμένου αυτό να αναπτυχθεί περαιτέρω. Η συνεργασία του πανεπιστημίου με τις περιφερειακές αρχές είναι κομβικής σημασίας, τόσο για την επίλυση προβλημάτων, ιδιαίτερα των στεγαστικών, τόσο του πανεπιστημίου, όσο και των φοιτητών, αλλά και όσον αφορά την δυνατότητες που δίνονται στο πανεπιστήμιο στην παρέμβασης στο πολιτιστικό και μορφωτικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *