Βιωματικό Θεατρο-Παιδαγωγικό εργαστήριο για την παράσταση. Η Γαλάζια Μύτη’ του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας με τίτλο : ¨Ανιχνεύοντας τα ίχνη ενός κλόουν…”

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Γραφείο Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και με τη ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος» (Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας), διοργανώνουν το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Σχολείο του Πλάτωνα Νυμφών Κέρκυρας (Διεύθυνση: Πλάτωνας 49081, Κέρκυρα)και ώρες: 11.00-14.00
Βιωματικό θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο με τίτλο:
«Ακολουθώντας τα ίχνη ενός κλόουν…»
Σχεδιασμός: Άλκηστις Βασιλάκου
Εμψύχωση: Άλκηστις Βασιλάκου, Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα
Επιστημονική Επιμέλεια: Αννέτα Τσελέντη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος»
Απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εμψυχωτές ομάδων κ.α.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
To θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας τα ίχνη ενός κλόουν…» είναι εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο της Κλαίρης Γιονάκη «Η Γαλάζια Μύτη» το οποίο αποτελεί τη νέα παραγωγή της «Παιδικής Σκηνής» του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.
Ενώ κοιταζόμαστε προσεκτικά στο νερό της λίμνης, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι έχουμε κοινό, το παπούτσι ενός κλόουν έρχεται να μας ταράξει τα «νερά». Ο κλόουν δεν πατάει γερά στα πόδια του γιατί δεν πιστεύει στον εαυτό του. Το μόνο που βλέπει στον αντικατοπτρισμό της λίμνης είναι μια μεγάλη γαλάζια μύτη. Τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν τον κλόουν να πιστέψει στον εαυτό του, αφού πρώτα καταφέρουν να πιστέψουν στον δικό τους εαυτό, μέσα από παιχνίδια και δοκιμασίες!
Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για παιδιά 8-11 χρονών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο στην ομάδα τους με σκοπό την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και την ανάδειξη της αξίας της διαφορετικότητας σε κάθε πτυχή της ζωής τους.
Στο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Προτείνεται στους/στις συμμετέχοντες /συμμετέχουσες να φορούν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια. Το εργαστήριο είναι βιωματικό, συμμετοχικό και περιλαμβάνει κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις με σωματική επαφή.
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα που ακολουθεί: https://forms.gle/wnBXYKUiYy6zkRhm9
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Δικτύου που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2023. Θα τηρηθεί η χρονική σειρά υποβολής των αιτήσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν email με επιβεβαίωση της συμμετοχής τους .
Η συμμετοχή στο βιωματικό θεατρικό εργαστήρι είναι δωρεάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *