Ομιλία Υδραίου στο Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Οικονομίας του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου

Στις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας σε τουριστικό – αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο αναφέρθηκε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε ομιλία της στο Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Οικονομίας του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου. Το Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία Υπουργών και Υφυπουργών των Υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Μετανάστευσης και Ασύλου, απασχόλησαν οι εξαγωγικές προοπτικές προϊόντων αγροδιατροφής και logistics, ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο Φόρουμ ως εφαλτήριο για την οικοδόμηση ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και επικέντρωσε στο κοινό στοιχείο μεταξύ Κέρκυρας και Ινδίας σε ό,τι αφορά ειδικά το άθλημα του κρίκετ. Ανέφερε ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα ως θεματικού στοιχείου τουρισμού. Η κοινή αυτή αθλητική κουλτούρα σε συνδυασμό με τον τομέα του πολιτισμού μπορούν να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων και της συνεργασίας των δύο λαών. Επιπρόσθετα, οι τοπικοί φορείς, ο επιχειρηματικός κόσμος και η Αυτοδιοίκηση μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της γαστρονομίας καθώς και της μεταποίησης και του εμπορίου. Σε αυτό θα διευκολύνει η άμβλυνση της γραφειοκρατίας και του χρόνου που απαιτείται για την έκδοση της απαραίτητης visas σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας από την Ινδία.

Τέλος, η κ. Υδραίου ανέφερε ότι η Κέρκυρα, με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και φυσικό της τοπίο αποτελεί μοναδικό τόπο για δημιουργία κινηματογραφικών παραγωγών ενώ παράλληλα η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά μπορεί να προσφέρει μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες ενισχύοντας και καλλιεργώντας την κατανόηση μεταξύ των δύο λαών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *