Ο Στέφανος Γκίκας Εισηγητής της ΝΔ στο Σημαντικό Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών».

Με τον ορισμό του ως Εισηγητή στο κατατεθέν προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής προστασίας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αποτελεί τιμή για εμένα ο ορισμός μου ως Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που τέθηκε πριν από λίγες ώρες σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και αφορά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής προστασίας και της διαχείρισης κρίσεων, συμπεριλαμβάνοντας και τις αεροδιακομιδές.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ουσιαστικές διατάξεις για την υλοποίηση δράσεων από τον Εθνικό Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη ανταπόκριση σε όλες τις φάσεις του κύκλου διαχείρισης καταστροφών, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Γι’ αυτόν το λόγο προβλέπεται η διαβάθμιση της κατάστασης ετοιμότητας ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να κινητοποιούνται αναλόγως.
Βεβαίως, είναι πολύ ουσιαστική και η πρόβλεψη για τη θέσπιση Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών, ο οποίος έρχεται να ενισχύσει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε συμβάντα και επιχειρήσεις εναέριας διάσωσης και αεροδιακομιδών.
Θεωρώ πως το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μια κρίσιμη πρωτοβουλία του Υπουργείου, καθώς τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει δεχτεί πολλαπλά πλήγματα από φυσικές καταστροφές και είναι απαραίτητη η συντονισμένη δράση των εμπλεκόμενων φορέων για την καλύτερη πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των κρίσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *