Δημήτρης Μπιάγκης: Ο πολιτικός καιροσκοπισμός της ηγεσίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε όλο του το μεγαλείο

Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις πολιτικές και προγραμματικές θέσεις, ακόμη και τα συνθήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να καπηλευθεί την ιστορία και τα επιτεύγματά του, δημιουργώντας θλιβερά κακέκτυπα.

Δυστυχώς, αυτή η πολιτική λεηλασία δεν περιορίζεται σε επίπεδο ιδεών, χρωμάτων και ενδυματολογικών προτιμήσεων, αλλά επεκτείνεται και στον προσηλυτισμό πολιτικών καιροσκόπων.

Ο λαός της Κέρκυρας γνωρίζει την πορεία του καθενός μας και δεν έχει κοντή μνήμη. Δυστυχώς για κάποιους, η Κέρκυρα είναι πολύ μικρή για να κρύψουν το «ένοχο» πολιτικά παρελθόν τους, ως επίδοξοι μνηστήρες διαφορετικών πολιτικών ιδεών και αξιών ανά εκλογικό φεγγάρι, αλλά και το ήθος και την εντιμότητα που επιβάλλει η ουσιαστική πολιτική ταυτότητα του καθενός μας ξεχωριστά, που σέβεται αξίες και ιδανικά.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει ότι είναι ο γνήσιος και αυθεντικός εκφραστής της προοδευτικής παράταξης και των αρχών του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Έχει παραμείνει όρθιο με συνέπεια και πατριωτική ευθύνη, σε δύσκολες εποχές, αντιμετωπίζοντας τις μεγαλύτερες προκλήσεις χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος, ενίοτε πληρώνοντας δυσανάλογο τίμημα.

Σε τούτο το παιχνίδι της μικροαστικής μικροπολιτικής, η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και αν ψάχνει, δεν θα βρει συμμάχους, τουλάχιστον όχι στις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τις όποιες επιλογές της, τα κίνητρα και τους στόχους της, ας τους κρίνει ο καθένας μας και κυρίως η ίδια η τοπική μας κοινωνία. Ένα είναι σίγουρο. Πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά τους, κάποιοι όπως εμείς, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στον χώρο που ταυτίζεται με την πολιτική μας σταδιοδρομία, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Κάποιοι άλλοι, αφού κάνουν για ακόμα μια φορά το «κομμάτι» τους, θα λακίσουν προς άλλες πολιτείες και πάλι, ψάχνοντας πολιτικό καταφύγιο για τα ανεμοδαρμένα τους πιστεύω, ενώ η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα κληθεί να θερίσει τις θύελλες των απροσανατόλιστων ανέμων που έσπειρε με τις άλογες επιλογές της.

Ο πολιτικός οπορτουνισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, ο ρόλος του επιτήδειου ουδέτερου, του συμβιβασμένου κομπάρσου ή του κατ΄ εξακολούθηση και εκ του ασφαλούς διαμαρτυρόμενου, δεν μπορούν ποτέ να είναι συμβατά με το πολιτικό DNA του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής και με τις αρχές και τα ιδανικά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *