Έγκριση Β! Φάσης Σ.Β.Α.Κ. από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας. Υπάρχουν, διαβιούν, μετακινούνται ΑμεΑ στην πόλη της Κέρκυρας;

Στο τοπικό τύπο της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2023, το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας περί έγκρισης από το Δημοτικό του Συμβούλιο της Β. Φάσης του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Κ) στην οποία σε κανέναν άξονα της Κυκλοφοριακής οργάνωσης πόλης, της οργάνωσης από τις δημόσιες συγκοινωνίες, των διαδρομών πεζών και ποδηλάτων, της διατήρησης στάθμευσης, δεν αναφέρονται πολιτικές προστασίας και διευκόλυνσης της ασφαλούς μετακίνησης, της διαβίωσης, της εξασφάλισης επαρκών χώρων στάθμευσης ΑμεΑ στον αστικό και παραλιακό ιστό της πόλης, στις διαβάσεις, στις ράμπες, κ.α των οποίων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης στις συνεδριάσεις του Σ.Β.Α.Κ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την Διεθνή Σύμβαση δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, που αναγνωρίστηκε με τον Νόμο 2074/2012, ενώ αντίθετα αναφέρονται οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης, οι ποδηλάτες, τα υβριδικά αυτοκίνητα, η αρμονική συνύπαρξη πεζών και ποδηλατών,οι πόλοι έλξης της πόλης για τους τουρίστες, τα σχολεία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.
Η εξασφάλιση των προαναφερόμενων κοινωνικών πολιτικών και η ισότιμη δημοσίευσή τους , αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υποχρέωσης της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας ώστε τα άτομα με αναπηρία να αποτελούν ορατοί, ενεργοί και συμμετοχικοί πολίτες της Κέρκυρας και όχι αόρατοι πολίτες αποκλεισμένοι στα σπίτια τους και παθητικοί αποδέκτες ενός φιλεύσπλαχνου προνοιακού επιδόματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *