Στέφανος Γκίκας: «Προς Δημοπράτηση Έργα Άνω των 6.000.000 ευρώ για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας και τα Κέντρα Υγείας»

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδηείχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με ευρεία ατζέντα θεμάτων.
Κατ’ αρχάς ο Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωση συγκεκριμένωνκλινικώντου Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπως η Παθολογική,ηΚαρδιολογική και η Νεφρολογική, αλλά και στην υποστελέχωση τουΑκτινολογικού και του Νευρολογικού Τμήματος και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για την κάλυψη των αναγκών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γκίκαςζήτησετην ίδρυση και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, αφού η έλλειψή τουσυνεπάγεται την διακομιδή πολλών ασθενών εκτός Κέρκυρας σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία.
Επιπρόσθετα, ο Βουλευτήςζήτησεεπιπλέονκίνητρα που θα μπορούσαν να προσελκύσουνιατρικό προσωπικό,καθότι πολλές προκηρύξεις κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρών παραμένουν άγονες.
Ευχαρίστησετον Υπουργόπου συμπεριέλαβε το Νοσοκομείο Κέρκυρας ανάμεσα σε αυτά που θα αποκτήσουν Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Ωστόσο, ανέφερε πως είναι σημαντικό αυτές οι μονάδες να στελεχωθούν μεμόνιμοπροσωπικό.
Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό για το γεγονός ότιπροχωρά η διαδικασία δημοπράτησης των έργωναναβάθμισης του ΝοσοκομείουΚέρκυραςαπό το ΤΑΙΠΕΔ μετά και την έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου Υγείας. Ως γνωστόν τα έργα αυτά προβλέπουν την αναβάθμιση και επισκευή τριών κτηρίων Δομών του Ψυχιατρικού Τομέα και εργασίες επισκευών στην Ψυχιατρική Κλινική και σε εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.
Επίσης είναι σε εξέλιξη και θα εγκριθεί από το Τεχνικό Συμβούλιο Υγείας έργο,προϋπολογισμού δαπάνης 500.000 ευρώ, που θα στεγάσει σεαυτόνομα διαμερίσματα επτά (7) υγειονομικούς.
Σε ότι αφοράστην επισκευή, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας,ολοκληρώθηκε η διαδικασίατροποποίησης των μελετών από την 6ηΥΠΕ και το ΤΑΙΠΕΔ και προωθούνται στοΤεχνικό Συμβούλιο Υγείας για την τελικήέγκριση. Πρόκειται για έργα που θα ξεπεράσουν τα 4.000.000 ευρώ.
Ο κ. Γκίκας επίσης ζήτησε μετ’ επιτάσεως την πρόσληψηδιασωστών ΕΚΑΒ για τη δημιουργία Βάσης ΕΚΑΒ στη Β. Κέρκυρα ώστε να υπάρχει ταχύτερηανταπόκριση σε περιστατικά.
Τέλοςζήτησετην παράταση εργασίας κατά 1 έτος των ιατρών του ΕΣΥ που συνταξιοδοτούνται την 31-12-2023.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γκίκας δήλωσε:
«Μία πολύ θετική συνάντηση είχα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τον ευχαρίστησα αρχικά, για την συμπερίληψη της Κέρκυρας στις περιοχές που θα ιδρυθεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.
Σε ότι αφορά στις ελλείψεις προσωπικού, ο Υπουργός κατανοεί το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ιατρών στις νησιωτικές περιοχές και επεξεργάζεται τρόπους και κίνητρα για να αρθεί το φαινόμενο έλλειψης ενδιαφέροντος και των άγονων προκηρύξεων.
Ευχαρίστησα ιδιαίτερα τον Υπουργό για τα σημαντικά τεχνικά έργα που έχουν δρομολογηθεί τόσο στο Νοσοκομείο μας με τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης της καςΕγγλεζοπούλου και της 6ης ΥΠΕ, όσο και για την επισκευή τωνΚέντρων Υγείας. Τα έργα αυτά που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια € θα δημοπρατηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα συμβασιοποιηθούν στις αρχές του νέου χρόνου.
Τόνισα επίσης την ανάγκη δημιουργίας Αιμοδυναμικού και Νεογνολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο μας, ανάγκη που ασπάζεται η Διοίκηση του ΓΝΚ και προβαίνει στις δέουσες ενέργειες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *