Όλγα Κεφαλογιάννη – WTM 2023: Αυτή είναι η νέα στρατηγική του ελληνικού Τουρισμού !

Τη νέα στρατηγική του ελληνικού Τουρισμού, η οποία εστιάζει στον τετράπτυχο αειφορία – βιωσιμότητα, αναβάθμιση ανθρωπίνου δυναμικού, διάχυση της τουριστικής κίνησης σε νέους προορισμούς και εκτός περιόδου και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του παρεχόμενου προϊόντος, παρουσίασε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στην εφετινή World Travel Market στο Λονδίνο η υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η νέα υπουργός στον παράγοντα αειφορία, είναι το γεγονός ότι την ομιλία της υπουργού ακολούθησε -και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ένα debate με την υπεύθυνη Αειφορίας της Βρετανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) κα. Carol Rose.

Πιο αναλυτικά, στην ομιλία της η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού παρέθεσε τα στοιχεία του εισερχόμενου Τουρισμού στην Ελλάδα το 2023, με έμφαση στην αγγλική αγορά, που δείχνουν ότι εφέτος θα επιτύχει η Ελλάδα ιστορικό ρεκόρ εσόδων και αφίξεων, προχώρησε στην παρουσίαση και ανα΄λυση της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί, για την επόμενη περίοδο του ελληνικού Τουρισμού, ο οποίος έχει περάσει στην “επόμενη φάση”. Όπως είπε χαρακτηριστικά η αειφορία, προς όφελος των κατοίκων, των εργαζόμενων, των τουριστών και της εθνικής οικονομίας, θα είναι κεντρικός πυλώνας της πολιτικής αυτής. Η κεντρική αυτή επιλογή θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της σεζόν και μέσα από την δράση των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι καλοκαιρινοί μήνες που συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά τουριστών, αλλά και στον εμπλουτισμό των προορισμών, με ανάδειξη άγνωστων τουριστικών πόρων της Ελλάδας.

Επιπροσθέτως θα υπάρξει αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω κυρίως του εμπλουτισμού του και η κα. Κεφαλογιάννη έκανε ειδική αναφορά στην αναβάθμιση του ορεινού τουρισμού (χιονοδρομικά κέντρα, καταφύγια, κ.λπ.) και του καταδυτικού τουρισμού, με την ανάπτυξη σχετικών υποδομών.

Ειδική αναφορά έκανε η υπουργός στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση των ανθρώπων του κλάδου.

ΠΗΓΗ:money-tourism.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *