Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία: Ανοιχτή μέχρι 11 Ιουνίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο, ότι μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 23:59, τα άτομα με αναπηρία , που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό,  μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://prosopikosvoithos.gov.gr, κάνοντας  χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Υπενθυμίζεται, ότι τα άτομα με αναπηρία μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, αξιολογούνται στην κατοικία τους από ειδική διεπιστημονική επιτροπή.

 Αντίστοιχα, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση, ανεξαρτήτως ειδικότητας, μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

Μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, συμμετέχουν σε ειδική εκπαίδευση, που παρέχεται δωρεάν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών και να επιλεγούν από τους ωφελούμενους με αναπηρία.

 Ο Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία θεσπίστηκε με το νόμο 4837/2021. Σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 47373 – ΦΕΚ τεύχος Β 3103/10.05.2023 (2η Τροποποίηση της υπ’ αρ. 28458/23.3.2022 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «Υλοποίηση Πιλοτικού Προγράμματος Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» (Β’ 1427) (άρθρο 7 παρ.2).

H αίτηση μπορεί να υποβληθεί και από υπάλληλο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην δημοτικού καταστήματος ΔΕ Κασσωπαίων στην Κουλούρα Γιμαρίου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 08.00 έως 14.30, ύστερα από προφορική εξουσιοδότηση και καθ’ υπαγόρευση του ενδιαφερόμενου πολίτη ή εκπροσώπου του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *