ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ: Επιστολή διαμαρτυρίας των σπουδαστών για τα άλυτα προβλήματα

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των σπουδαστών του ΙΕΚ Κέρκυρα για τα άλυτα προβλήματα με αποτέλεσμα να αποστείλουν μια ακόμα επιστολή προς όλους τους αρμόδιους. Οι σπουδαστές ζητούν την άμεση πρόσληψη Διευθυντή και μονιμου διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και άλλα αιτήματα. Ακολουθεί η επιστολή:

“Προς: κ. Υπουργό Τουρισμού,
κ.Υφυπουργό Τουρισμού,
κα.Αρμόδια για την τουριστική εκπαίδευση,
-Διεύθυνση τουριστικής εκπαίδευσης υπουργείου Τουρισμού
-τις Κ.Ο των κομμάτων της Βουλής
-το Συνδικάτο Τουρισμού – Επισιτισμού Κέρκυρας
– Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας,
-Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κέρκυρας
– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
– Τουριστικούς φορείς

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας. Όπως θα γνωρίζετε, η τεράστια υποστελέχωση του τόσο σε διοικητικό όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί δυσκολίες στην απρόσκοπτη λειτουργία του, καθεστώς που συνεχίζει πάνω από δέκα χρόνια.
Φέτος η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αντί το υπουργείο να στηρίζει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, αντίθετα δείχνει να έχει εγκαταλείψει κάθε στήριξη, ακόμη και για τη στοιχειώδη λειτουργία του ΙΕΚ.
Το ΙΕΚ έχει απομείνει χωρίς διευθυντή ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή η σχολή υπολειτουργεί με έναν αποσπασμένο μόνιμο διοικητικό υπάλληλο και έναν μόνιμο καθηγητή και τους ωρομίσθιους καθηγητές. Δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις των καθηγητών των ξένων γλωσσών (αγγλικών – γαλλικών) ακόμη.
Οι σπουδαστές καλούνται από την πρώτη κιόλας ημέρα φοίτησης να πληρώσουν τις στολές, τα συγγράμματα, τη μετακίνηση λόγω της μη χορήγησης σπουδαστικού πάσο και τη διαμονή τους όσοι προέρχονται από άλλες πόλεις.
Παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, από το αρμόδιο Υπουργείο που κατα καιρούς έχουμε λάβει, η σχολή μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει κάθε χρόνο και μεγαλύτερα προβλήματα. Μας θλίβει η πλήρης απαξίωση και αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται ο θεσμός του ΙΕΚ Τουρισμού και η προσφορά του στον τόπο μας.
Ζητάμε με κάθε τρόπο να πάρετε θέση, να μας απαντήσετε καθώς στις προηγούμενες επιστολές μας στο Υπουργείο, δεν λάβαμε καμία απάντηση! Να γίνει πράξη η άμεση πρόσληψη μόνιμου διευθυντή, και η προκήρυξη των θέσεων μονίμων υπαλλήλων και να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ομαλή συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κέρκυρα. Με αξιοπρεπείς όρους, με την αναγκαία σταθερότητα του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και των όρων εργασίας τους, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του ΙΕΚ. Για να μην ανησυχούμε κάθε τόσο αν θα ανανεωθούν ή όχι οι συμβάσεις, αν θα υπάρχουν καθηγητές να μας διδάξουν ή – ακόμα χειρότερα – αν θα υπάρχει η ίδια η Σχολή.
ΖΗΤΑΜΕ
-Τον άμεσο διορισμό διευθυντή στο ΙΕΚ.
– Την πρόσληψη μόνιμου διοικητικού, εκπαιδευτικού προσωπικού, που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας, με πλήρη κάλυψη του ΙΕΚ και της σχολής μετεκπαίδευσης.
– Την εξασφάλιση του εξοπλισμού, των αναλωσίμων, των συγγραμμάτων, του σπουδαστικού πάσο και όλων όσων είναι απαραίτητων για τη δωρεάν μόρφωση των σπουδαστών και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΙΕΚ.
– Την επαναφορά του προηγούμενου συστήματος αναγνώρισης το ενσήμων και κατά την διάρκεια της φοίτησης για την απαλλαγή από την πρακτική άσκηση.
-Λειτουργία της βιβλιοθήκης με πρόσληψη προσωπικού.
-Τη δωρεάν στέγαση των σπουδαστών που προέρχονται από άλλες πόλεις, όπου αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται με δυσβάσταχτο κόστος.

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΕΚ ΚΈΡΚΥΡΑΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Καλάκου Μάρω Μητσιάλης Περικλής”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *