Στέφανος Γκίκας: «Ουδόλως Επηρεάζεται η Εύρυθμη Λειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝΚ»

Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση Ερώτησης συναδέλφων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τίτλο «Σε κίνδυνο η λειτουργία της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας», ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με στενοχωρεί όταν τα Κόμματα στο πλαίσιο άσκησης του αντιπολιτευτικού τους ρόλου, υπερβάλουν και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες χωρίς αποχρώντα λόγο.

Εν προκειμένω, οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την απόσπαση δυο μόνιμων ιατρών της ΜΕΘ για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παθολογικής κλινικής, “θέτει υπό αμφισβήτηση την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας”.

Βεβαίως θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός όπως προβλέπεται.

Όμως επειδή πολλοί συμπολίτες μας, επικοινώνησαν με αγωνία μαζί μου μετά τα δημοσιεύματα, ζήτησα αρμοδίως ενημέρωση, από την οποία προκύπτει ότι ουδείς κίνδυνος υπάρχει για την λειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝΚ στην οποία υπηρετούν 6 ιατροί. Ο επιστημονικά υπεύθυνος Διευθυντής με εξειδίκευση στην Εντατικολογία από 30ετιας, δυο Διευθυντές με εμπειρία αποκλειστικά σε ΜΕΘ άνω των 25 ετών, μια Επιμελήτρια Α’ με σημαντική εμπειρία στην εντατικολογία, ένας επίσης Επιμελητής Α’ με τίτλο εξειδίκευσης στην εντατικολογία και μια Επικουρική ιατρός πνευμονολόγος. Εκ των μονίμων Επιμελητών οι δύο κατέχουν την Παθολογία ως κύρια ειδικότητα .

Να τονιστεί ότι για την αναλογία ιατρών-κλινών που προβλέπεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με απλή αριθμητική βγαίνει το συμπέρασμα πως η ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας βρίσκεται στα ανώτατα όρια του  φάσματος προδιαγραφών, γεγονός που δεν προκύπτει για πολλές ΜΕΘ της επικράτειας.

 

Έτσι λοιπόν το αίτημα για απόσπαση ενός εκ των δύο Παθολόγων που υπηρετούν στη ΜΕΘ – και όχι και των 2 όπως ανακριβώς αναφέρεται – προκειμένου να βοηθηθεί η «πάσχουσα» Παθολογική κλινική  του ΓΝΚ, ήταν απολύτως επιβεβλημένο και απολύτως ορθή η απόφαση της Διοίκησης.

Η ολιγόμηνη απουσία του  ενός Παθολόγου από την ΜΕΘ ουδόλως θα επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ΜΕΘ, ενώ αντίθετα θα βοηθήσει καταλυτικά την Παθολογική Κλινική μέχρι να βρεθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση στην υποστελέχωσή της, που ελπίζουμε να γίνει σύντομα με τις προσλήψεις που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *