Μερόπη Υδραίου: «Δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση στη νέα δημοτική αρχή να ενημερωθεί θεσμικά για όλα τα ζητήματα.»

“Είμαι στη διάθεσή του νέου Δημάρχου για να τον ενημερώσω για όλα. Με υπεύθυνο και θεσμικό τρόπο. Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε εκείνον και τους συνεργάτες του, να τους κάνουμε κοινωνούς όλων των ζητημάτων του Δήμου μας που είναι σε εξέλιξη, γιατί ο Δήμος μας έχει και πρέπει να έχει συνέχεια. Μέχρι σήμερα δεν μου έχει υποβληθεί όμως τέτοιο αίτημα. Οι Αντιδήμαρχοι είναι και αυτοί στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής, προκειμένου να παράσχουν ενημέρωση σε θεσμικό επίπεδο.’’ τόνισε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Η κυρία Υδραίου αναφέρθηκε σε έργα εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, τονίζοντας ότι έργα αυτά δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, δεν πρέπει να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Τόνισε ότι ο Δήμος έχει ήδη 40 νέα οχήματα στην υπηρεσία καθαριότητας και καθημερινότητας, έχουν έρθει χιλιάδες νέοι κάδοι για καθαριότητα και ανακύκλωση, νέος εξοπλισμός που δεν διέθετε ποτέ πριν ο Δήμος.

‘’Τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτες, ανήκουν στους πολίτες, στην κοινωνία. Υπάρχει η ανάγκη ενημέρωσης της νέας δημοτικής αρχής για έργα που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ωρίμανσης, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου.’’ ανέφερε η Δήμαρχος.

Επισήμανε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα στη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ καθώς και η διαδικασία του διαχωρισμού της που επιβάλλει μεθοδικότητα, προσεκτική δουλειά και γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να μη χαθούν τα εξασφαλισμένα έργα που είναι σε εξέλιξη , όπως οι δυο βιολογικοί Κυνοπιαστών και Αγ. Μάρκου, το έργο της αφαλάτωσης που θα δώσει πόσιμο νερό στην πόλη και συνοδά έργα του τεράστιου έργου της ύδρευσης(φραγμάτων).

Τόνισε επίσης ότι είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης έργα ύδρευσης από το ΕΣΠΑ και Α. Τρίτση για αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης σε διαφορές περιοχές του Δήμου που πρέπει να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα γιατί τα έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Αναφερόμενη στο θέμα των απορριμμάτων, η κ. Υδραίου είπε ότι η σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στον αρμόδιο Υπουργό έγκρισης της μεταφοράς για ένα ακόμα χρόνο.

‘’ Δεν θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό μου να υπάρξει οποιοδήποτε κενό σε αυτό το ζήτημα και να ξαναζήσουμε τον ίδιο εφιάλτη στην Κέρκυρα’’ τόνισε η Δήμαρχος.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι δεν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αποκομιδή τον οποίο ήδη έχουν προσβάλλει με προσφυγή, μέλη της νέας δημοτικής αρχής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τον επιθυμούν.

‘’Θα ήταν αντιδεοντολογικό και καταχρηστικό να δεσμεύσω τη νέα δημοτική αρχή με ένα νέο διαγωνισμό που δεν τον επιθυμεί. Η νέα δημοτική αρχή μπορεί να προχωρήσει στις δικές της επιλογές.’’ επισήμανε η κ. Υδραίου.

Τόνισε ότι ο στόχος της ομαλής μετάβασης είναι ευθύνη όλων ενώ ρεβανσιστικές πρακτικές, απειλές εναντίον στελεχών του Δήμου και υπαλλήλων δε συνάδουν με το στόχο της ομαλής μετάβασης.

‘’ Έχοντας δεχτεί τόνους λάσπης, ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, ως άνθρωπος, ως γυναίκα, ως γυναίκα Δήμαρχος, έχω επιλέξει να κοιτάζω μπροστά. Με πίστη και αισιοδοξία γιατί αγαπώ τον τόπο μου.

Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου έδωσε αυτό το μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μου. Ευχαριστώ τους υποψηφίους, τους συνεργάτες και την οικογένειά μου.

Θα είμαστε παρόντες και την επόμενη μέρα.

Είμαστε μια μεγάλη και δυνατή παράταξη, εκλέξαμε 11 δημοτικούς συμβούλους και έχουμε την Προεδρία και πλειοψηφία σε 23 τοπικές κοινότητες, δηλαδή στις μισές κοινότητες του Δήμου μας.

Δεν είμαστε παράταξη μιας χρήσης, ούτε παράταξη που σηκώνει σημαία ευκαιρίας. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που συμμετέχουμε αυξάνουμε τα ποσοστά μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι βούληση των συμπολιτών μας να είμαστε παρόντες.’’ τόνισε η Μερόπη Υδραίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *