Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Παράδοση απινιδωτών σε σχολεία

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας προμήθευσε σχολικές μονάδες της Βόρειας Κέρκυρας με νέους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 για την προώθηση της ασφάλειας και της προστασίας των μελών της σχολικής κοινότητας.

Μετά τον εφοδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θιναλίου, του «Βοήθεια στο σπίτι» και δημοτικών γηπέδων με απινιδωτές από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, η πολιτική αυτή επεκτείνεται και στις σχολικές μονάδες.

Τους απινιδωτές παρέδωσε κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο 1ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίου καθώς και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρού. Ειδικότερα, εκ μέρους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Κόκκαλη Σπυριδούλα και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βόρειας Κέρκυρας κ. Μαυρόπουλος Γιώργος και εκ μέρους των σχολικών μονάδων, ο Διευθυντής του 1ου Σχολικού Κέντρου Θιναλίου, κ. Παπαδάτος Παναγιώτης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Θιναλίου, κ. Σγούρος Αναστάσιος, ο Διευθυντής του Λυκείου Αγρού, κ. Παραδείσης Νικόλαος και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αγρού, κ. Σίμου Θεοφάνης.

Στην παράδοση του απινιδωτή στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρού παρευρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Ασπιώτης Σπύρος-Ευγένιος.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια από το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις σχολικές μονάδες για τη χρήση απινιδωτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *