Έντονη αντίδραση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κέρκυρας για την απαγόρευση θήρας στις περιοχές που κάηκαν

Έντονα αντέδρασε ο Κ.Σ. Κέρκυρας μετά την απαγόρευση θήρας στις περιοχές που κάηκαν αλλά και σε περιμετρικές περιοχές.

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου :

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης κυνηγίου για την πληγείσα από τις πυρκαγιές έκταση στον Ορεινό Όγκο του Παντοκράτορα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας ζήτησε ήδη από την παραπάνω υπηρεσία να μας γνωστοποιήσει ποιες άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω απαγόρευση, αφού δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ως συνήθως, οι κυνηγοί θα είναι το μόνο και εύκολο θύμα.

Επίσης επιφυλασσόμαστε και διαφωνούμε σε ότι αφορά την πενταετή χρονική διάρκεια της απαγόρευσης, αφού η ίδια υπηρεσία σε άλλο έγγραφο της βεβαιώνει πως η δασική βλάστηση του παραπάνω οικοσυστήματος αναγεννιέται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το ριζικό σύστημα βλασταίνει την αμέσως επόμενη βλαστική περίοδο.

Τέλος αντίθετους μας βρίσκει και η οριοθέτηση της περιμετρικής ζώνης απαγόρευσης, η οποία συμπεριλαμβάνει δυσανάλογα μεγάλη με το μέγεθος του ορεινού όγκου έκταση, αφού αυτή γειτονεύει με ακόμη 9.000 στρέμματα απαγόρευσης του ήδη υπάρχοντος καταφυγίου άγριας ζωής.

Υ.Γ. Να μην ελπίζουν κάποιοι ότι λόγω της απουσίας των κυνηγών θα βρουν την ευκαιρία για νομιμοπαράνομες δράσεις και επενδύσεις.

Η κυνηγετική οικογένεια του νησιού θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση με σκοπό την αποτροπή όποιας ενέργειας αλλοιώνει την μοναδικότητα ή το ανάγλυφο του ευρύτερου οικοσυστήματος, όπως άλλωστε κάναμε και προ δεκαετίας, όταν μόνοι μας αντιταχθήκαμε στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *