Στέφανος Γκίκας: «Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με λιγότερα προβλήματα και λιγότερα κενά»

Στον Aγιασμό σε σχολεία της Κέρκυρας παραβρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά. Εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και ευχήθηκε καλή δύναμη στην προσπάθειά τους, ενώ απευθυνόμενος προς τους γονείς τόνισε την σημασία που έχει η στενή παρακολούθηση της προόδου των παιδιών με τη συμμετοχή των γονέων στην εκπαιδευτική διαδικασία στο σπίτι.

Ο κ. Γκίκας μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε:

«Η φετινή χρονιά ξεκινά με λιγότερα προβλήματα και λιγότερα κενά. Η συστηματική δουλειά που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι 25.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, οι αλλαγές στο σχολείο, δημιούργησαν ένα πιο φιλικό, ασφαλές και λειτουργικό σχολείο με καινοτόμα προγράμματα και ψηφιακά εργαλεία στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ξεκινά λοιπόν η νέα σχολική χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς. Εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!».

Ερωτηθείς για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι Γυμνάσια της Βόρειας Κέρκυρας αντιμετωπίζουν «σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας που θα διαρκέσει ως το τέλος του Νοέμβρη», δήλωσε ότι ζήτησε αρμοδίως ενημέρωση από την οποία προκύπτει ότι από σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου που θα γίνουν οι Αγιασμοί, με τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη παρουσιαστεί, οι Σχολικές Μονάδες της Β. Κέρκυρας θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διευκρίνησε δε ότι:

«…τα όποια κενά σε διδακτικές ώρες στα συγκεκριμένα σχολεία είναι σχετικά λίγα, προέκυψαν ύστερα από άδειες που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί μας και θα συμπληρωθούν σε λίγες ημέρες από τη 2η πρόσληψη των Αναπληρωτών.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *