Νίκος Μουζακίτης: Το κόστος της ευθύνης

Δεν πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων λόγω ελλείψεως απαρτίας Περιφερειακών Συμβούλων.
Η συνεδρίαση είχε επείγοντα χαρακτήρα, λόγω της εγκυκλίου 65443/2023 με την οποία ορίζεται ότι από τις 8 Σεπτεμβρίου (1 μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές) έως και την εγκατάσταση των νέων Περιφερειακών Αρχών (01/01/2024), το Περιφερειακό Συμβούλιο δύναται να λάβει αποφάσεις μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Η χθεσινή συνεδρίαση, λοιπόν, ήταν αναγκαία ώστε να ψηφιστούν θέματα καίριας σημασίας – αποδεικνύεται κι απ’ την ημερήσια διάταξη – όπως : έγκριση διαδικασίας εκτέλεσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στη Βόρεια Κέρκυρα, οι αναμορφώσεις προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης (καθοριστικές για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας), αλλά και δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Οι δύο μεγαλύτερες Περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και οι ανεξάρτητοι Περιφερειακοί σύμβουλοι – τέως Αντιπεριφερειάρχες- απουσίαζαν αδικαιολόγητα.

Ως Πρόεδρος ενός οργάνου η θητεία του οποίου λήγει 31/12/2023 (σε σχεδόν 4 μήνες) και στο οποίο όλοι μας είμαστε εκλεγμένοι από τις προσδοκίες των συμπολιτών μας, αναρωτιέμαι: υπάρχουν όρια μεταξύ ηθικής και μικροπολιτικής σκοπιμότητας;

Ποιοι , στ’ αλήθεια να ‘ναι οι λόγοι που (καθώς φαίνεται) η αδιαφορία μετουσιώνεται σε πολιτική δήλωση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *