Αυξημένες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και για Ελλάδα

Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής “βλέπει” ο ταξιδιωτικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου Advantage Travel Partnership.

Όπως αναφέρει, παρά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας στο 5,25%, που είναι το υψηλότερο της τελευταίας 15ετίας, το Advantage Travel Partnership είχε εντυπωσιακή αύξηση κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Μάλιστα το 18% των κρατήσεων τον τελευταίο μήνα αφορούσε ταξίδια τον Αύγουστο. Το γραφείο ανέμενε μια αύξηση της τάξης του 4% στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της θερινής περιόδου.

Οι κορυφαίοι προορισμοί γι αυτές τις κρατήσεις είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία – αποδεικνύοντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι δεν είχαν «σημαντικό αντίκτυπο» στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου που θέλουν διακοπές στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρατήσεων all inclusive παραμένει υψηλός, στο 37% του συνόλου, σε σύγκριση με 13% το 2022, κάτι που δείχνει ότι οι Βρετανοί δεν θέλουν εκπλήξεις στα έξοδά τους και στις χρεώσεις, που θα διαταράξουν την ηρεμία των διακοπών τους,.

Όπως αναφέρει το γραφείο, επειδή ο άσχημος καιρός αναμένεται να συνεχιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Αύγουστο, υπάρχουν ακόμα μερικές καταπληκτικές προσφορές για όσους ενδιαφέρονται: π.χ. ένα διάλειμμα επτά διανυκτερεύσεων στην Κρήτη για μια τριμελή οικογένεια προσφέρεται £1.185 και επτά διανυκτερεύσεις στην Τοσκάνη για μια τριμελή οικογένεια διατίθεται έναντι 1.275 £.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *