Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την Πυρκαγιά στη Βόρεια Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα σε δασική έκταση στη περιοχή Λούτσες έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας οικισμούς στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2.466 πολίτες.

Στο έργο της απομάκρυνσης συνέδραμαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πλοίο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε οικίες.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα και από το πρώτο φως επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το μεσημέρι, στο νότιο άκρο της Εύβοιας, πλησίον του οικισμού Πλατανιστός, επεκτάθηκε με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, σε χαμηλή βλάστηση, στην ευρύτερη περιοχή.

Έλαβε γρήγορα διαστάσεις, με πορεία προς τους οικισμούς Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι, Πλατανιστός, Καστρί και Πλατύς Γιαλός, οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και από αέρος έχουν διατεθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *