Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη : 11 Αυγούστου 1716 – 11 Αυγούστου 2021 . Χρόνια πολλά στην Κέρκυρα. Χρόνια πολλά συμπολίτες

11 Αυγούστου 1716 – 11 Αυγούστου 2022

Στην παγκόσμια ιστορία κατέχει ιδιαίτερη θέση, η στρατιωτική και ηθική επικράτηση των Βενετών και των Κερκυραίων επί των Οθωμανών με αφορμή τη δεύτερη πολιορκία της Κέρκυρας.

Η νίκη που είχε πολύπλευρη σημασία σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ενίσχυσε τη σταθερή πορεία της πατρίδας μας που κρατήθηκε στον πυρήνα των πολιτισμένων κρατών του κόσμου.

Η ηρωϊκή αντίσταση της Κέρκυρας σε συνδυασμό με την επέλαση του Ευγένιου της Σαβοΐας στο Πετροβαραντίν υπήρξε αξιομνημόνευτο στρατιωτικό γεγονός που αναγνωρίζεται στην παγκόσμια ιστορία διότι ανέκοψε τη βέβαιη προέλαση των Οθωμανών στην Ευρώπη.

Παράλληλα, το ό, τι η αποχώρηση των Οθωμανών από την Κέρκυρα αποδίδεται σε θαυματουργή επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνα φανερώνει τη βαθειά σχέση της Χριστιανοσύνης με τους Κερκυραίους αλλά και την αξία της ως εξέχον θρησκευτικό γεγονός που με ιδιαίτερη θέρμη και προσμονή, επί αιώνες τώρα, εορτάζει ο τόπος μας.

Είναι διαχρονική και στο διηνεκές η δέσμευσή μας να παραμείνουμε πιστοί σε αυτήν την ιστορική μνήμη, όπως και στη συλλογική της χώρας μας, υπενθυμίζοντας στην παγκόσμια κοινότητα την ελληνική και την κερκυραϊκή βοήθεια στους λαούς και τα κράτη της Ευρώπης.

Χρόνια πολλά στην Κέρκυρα. Χρόνια πολλά συμπολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *