Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του Κ.Κ.Ε στο αεροδρόμιο

Την Τετάρτη 21/06 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής του υποψήφιους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Κουλούρη και Αλεξάνδρα Μπαλού.
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η συνεχείς απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων για ολοένα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ αναγνωρίστηκε ότι το ΚΚΕ σταθερά αποκαλύπτει ότι το «τουριστικό θαύμα», δηλαδή η εκτίναξη των κερδών για τις μεγάλες εταιρείες των μεταφορών και του τουρισμού, είναι χτισμένο πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων του κλάδου, ότι την ώρα που τα ρεκόρ κερδοφορίας χτυπάνε κόκκινο οι συνθήκες για τους εργαζόμενους χειροτερεύουν.
Σε αυτή την κατεύθυνση, στην εξυπηρέτηση δηλαδή των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, δούλεψαν όλες οι κυβερνήσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Fraport και στη συνέχεια την επιδότησή της με πακτωλό εκατομμυρίων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας έτσι την στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων.
Από τους εργαζόμενους, αναδείχθηκε επίσης το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το θέμα της στάθμευσης των οχημάτων τους καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, δεν έχει προβλέψει να υπάρχει χώρος στάθμευσης για τους εκατοντάδες εργαζόμενους.
Τέλος, πλούσια ήταν η συζήτηση με τους εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα του αεροδρομίου Κέρκυρας, που παλεύουν μέσα από το Σωματείο τους, τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την καταβολή δεδουλευμένων και για την τιμωρία του εργοδότη που πλαστογράφησε τις παραιτήσεις του! Ο αγώνας αυτός έχει φέρει ήδη τα πρώτα του αποτελέσματα με καταβολή στους λογαριασμούς τους χιλιάδων ευρώ και αναγνώριση της πλαστογραφίας!
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων φέρνοντας το θέμα τους στη Βουλή με σχετική ερώτηση το Δεκέμβρη 2022. Με αυτό τον τρόπο καταθέτουν τις δυνάμεις τους μέσα αλλά και έξω από τη Βουλή οι κομμουνιστές βουλευτές αλλά και όσοι κομμουνιστές δραστηριοποιούνται μέσα στα σωματεία για το δίκιο των εργαζομένων, ανεξάρτητα με το τι έχει ψηφίσει ο καθένας.
Η πρώτη αυτή νίκη του αγώνα των εργαζομένων δείχνει πως μόνο Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ! Δείχνει πως όσο αρνητικός κι αν είναι ο συσχετισμός σε βάρος των εργαζομένων λόγω των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται και παλεύουν τίποτα δεν έχει τελειώσει! Παράλληλα, δείχνει πως μοναδικό αποκούμπι των εργαζομένων και παράγοντας ενίσχυσης των αγώνων τους για νέες κατακτήσεις είναι μόνο το ΚΚΕ! Δείχνει πόσο μεγάλη σημασία έχει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, να το ψηφίσουν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι στις εκλογές της 25 Ιούνη, να βγάλει ακόμα περισσότερους βουλευτές που θα στηρίξουν με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στη νέα βουλή τα συμφέροντα των εργαζομένων κόντρα στις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που θα προκύψει αλλά και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ!
ΚΚΕ λοιπόν ακόμα πιο δυνατό, δύναμη για το λαό!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *