Στέφανος Πουλημένος: Μαθητικά τμήματα του Δημοτικού και του Λυκείου Καστελλάνων Μ. ακόμη σε αίθουσες κοντέινερ!

Τα προβλήματα λειτουργίας του Λυκείου και του Δημοτικού Σχολείου Καστελλάνων Μ. είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, την Τετάρτη 21/6, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, συνοδευόμενος από στελέχη – υποψηφίους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΕΞΑΡΧΗΣ.
Οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων περιέγραψαν τις συνθήκες λειτουργίας τους και ειδικότερα την ανεπάρκεια των κτηρίων τους, γεγονός που εδώ και χρόνια, κατέληξε στηστέγαση τμημάτων τους σε αίθουσες κοντέινερ, που δεν είναι άλλωστε, το μόνο κτηριολογικό πρόβλημα.
Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι αναγκαία η προετοιμασία (μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις κλπ.) για ένταξη κτηριακών έργων στο νέο ΕΣΠΑ, αφού το τρέχον πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στη λήξη του.
Σημείωνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις των Καστελλάνων, όπως και στο σχολείο της Αλεπούς, πέρασε ένα ολόκληρο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με πόρους εκατομμυρίων ευρώ, αναξιοποίητο και μάλιστα χωρίς προετοιμασία για το μέλλον. Αυτό είναι μια οδυνηρή διαπίστωση που δυστυχώς δεν είναι η μόνη, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί και από την Περιφέρεια Ι.Ν. που απαντά στο σχετικό ερώτημα ότι: Καμία πρόταση (με τον φάκελό της) για κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου, δεν κατατέθηκε στο περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που λήγει στο τέλος του χρόνου.
Τον Στέφανο Πουλημένο συνόδευσαν στα δυο σχολεία των Καστελλάνων, οι συνεργάτες του, πολιτ. μηχανικοί Ανδρέας Καρδόνας και Σταμάτης Μάλλιος, ο εκπαιδευτικός Στέλιος Χειμαριώτης, η Τζίνα Μπουγιούκου και η Χριστίνα Κεφαλωνίτη, ενώ το “παρών” έδωσε και ο Τοπικός Σύμβουλος Καστελλάνων Σπύρος Κοσκινάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *