Χαιρετισμός του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας στο «Σεμινάριο Παρουσίασης Προόδου Υποψηφίων Διδακτόρων» του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Προσκεκλημένος του προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής, κ. Εμμανουήλ Μάγκου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ Γεώργιος Μαχειμάρης, συμμετείχε στην ετήσια εκδήλωση «Σεμινάριο Παρουσίασης Προόδου Υποψηφίων Διδακτόρων» του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στο Αίθριο του Κτηρίου «Γαληνός». Παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την ευγενική πρόσκληση, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

«[…]Ακόμα και ο τίτλος ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ μου προκαλεί βαθύτατα αισθήματα συγκίνησης, αφού αποτελεί τον ακαδημαϊκό απόγονο – ιδρύεται το 1984 και διάδοχο του πρώτου πανεπιστημίου της Ελλάδας, της Ιονίου Ακαδημίας που κόσμησε την Κέρκυρα επι 40 χρόνια από το 1824 μέχρι το 1864 δηλαδή μέχρι την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Και είναι κοινά παραδεκτό πως το Πανεπιστήμιο μας, με τη συνεχή και εντατική προσπάθεια όλων των υψηλού επιπέδου εμπλεκομένων έχει διαμορφώσει ποιοτικό εκπαιδευτικό πανεπιστημιακό περιβάλλον , εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας σπουδών και έχει αναπτυχθεί με βάση τη μοναδικότητα των ακαδημαϊκών πεδίων που καλύπτει.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για όλους μας. Πάντα λέγω πως η διπλωματική ισχύς μιας χώρας εξαρτάται όχι μόνο από την αμυντική της υποδομή αλλά και από την ανταγωνιστικότητα της στον τομέα “παιδεία – νέες τεχνολογίες”. Αναγκαία και η ανάπτυξη της έρευνας μέσω των θεσμοθετημένων εργαστηρίων σε τομείς αιχμής των πληροφοριακών συστημάτων.

Μας δίνεται η ευκαιρία λοιπόν σήμερα, να δούμε , να ακούσουμε από κοντά το ερευνητικό έργο των εκλεκτών υποψήφιων διδακτόρων. Ένα έργο με πολλές θυσίες, κόπους και με αρχή πως η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή…. είναι η ίδια η ζωή, η ποιότητά της, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι… Αξίζουν έπαινοι στην πρυτανική αρχή, στον πρύτανη κ. Ανδρέα Φλώρο, στον πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, κ. Εμμανουήλ Μάγκο, σε όλους. Σας συγχαίρω από καρδιάς όλους για τη δράση σας.

Ευχαριστώ για τη σημερινή σημαντική ημέρα , μια ημέρα που αφορά στην προώθηση της διεπιστημονικής μάθησης και της διευκόλυνσης των ερευνητικών συνεργασιών.

Αγαπητοί υποψήφιοι διδάκτορες… να ξέρετε πως πιστεύουμε σε σας και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα βήματα σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *