Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας

Συνάντηση μετά από αίτησή τους, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας είχε ο Υπ. Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.

Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν στον κ. Γκίκα τα αιτήματά τους με κυρίαρχο την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των καθηγητών στις προκηρύξεις για την πρόσληψή τους στο Δημόσιο, αλλά και την αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης στις εν λόγω προκηρύξεις, ώστε τα τυπικά προσόντα τους να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ένα ακόμα θέμα που ετέθη, ήταν η καθιέρωση voucher για την ενισχυτική εκπαίδευση στα Φροντιστήρια – σε ετήσια βάση – για τους μαθητές της Β’θμιας Εκπαίδευσης, με την εφαρμογή οικονομικών – κοινωνικών κριτηρίων.

Τονίστηκε ότι ο Σύλλογος Φροντιστών, εκπροσωπεί στην Κέρκυρα 150 οικογένειες και ζήτησε την συμμετοχή του στις Επιτροπές Παιδείας της Περιφέρειας και των Δήμων.

Τέλος ετέθη το ζήτημα της παράνομης διδασκαλίας με την μορφή ιδιαίτερων κλπ, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ο κ. Γκίκας άκουσε τους εκπαιδευτικούς, αναγνώρισε ότι ο ρόλος τους στην εκπαίδευση είναι σημαντικός, τονίζοντας ότι αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να είχε γίνει σε προγενέστερο χρόνο, αλλά δεσμεύθηκε ότι πολλά από τα αιτήματά τους θα τα θέσει με επίσημο τρόπο στην επόμενη κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *