Σπύρος Κροκίδης: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στηρίζει τους Παξούς».

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχα για την ικανοποίηση του αιτήματος που διατυπώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης και Αποχέτευσης κύριο Χρήστο Βλαχόπουλο και την συνδρομή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μανώλη Βλαχόπουλου του Δήμου Παξών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να επιχορηγηθεί ο Δήμος μιας επιπλέον μονάδας αφαλάτωσης, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου.

Το ζωηρό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν θεσμικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως οι κύριοι Χρήστος Βλαχόπουλος και Μανώλης Βλαχόπουλος, αλλά και η Δημοτική Αρχή Παξών για την επίλυση ζωτικής σημασίας προβλημάτων του διεθνούς φήμης τουριστικού προορισμού, έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ειδική μνεία όμως οφείλω να κάνω και για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκη, για την άμεση ανταπόκριση τους, ικανοποιώντας το αίτημα με την έγκριση της επιχορήγησης ύψους 111.600 ευρώ συν Φ.Π.Α 24% για την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης πόσιμου νερού για τη θερινή περίοδο 2023.

Θα πρέπει δε να τονίσω ότι από την πλευρά του ο Δήμος Παξών, με ιδία χρηματοδότηση θα καλύψει το υπόλοιπο πόσο μέχρι των 170.000 ευρώ για την προμήθεια μιας ακόμα μονάδας αφαλάτωσης. Η μία θα τοποθετηθεί στη Λάκκα, και η άλλη στην περιοχή της Κακής Λαγκάδας. Έτσι, οι Παξοί και αυτό το καλοκαίρι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ύδρευσης.

Όταν υπάρχει καλή συνεργασία, τεκμηριωμένη αιτιολόγηση του αιτήματος, αποφασιστική διεκδίκηση από την αυτοδιοίκηση, αλλά και ευήκοα ώτα από την πλευρά της πολιτείας, τότε επιτυγχάνονται τα προσδοκώμενα αποτελέσματα επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά μου επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να στέκομαι αρωγός στις προσπάθειες των συμπολιτών μου για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, για την αναβάθμιση των υποδομών μας και την προβολή των τουριστικών μας προορισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *