Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου στο WOW Festival

Στο πάνελ του Festival Womens of the World στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,συμμετείχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου στην ανοικτή συζήτηση με θέμα: Πολιτική-Ένα ουσιαστικό γένους θηλυκού.
Το πάνελ απαρτιζόταν εκτός από την κ. Υδραίου από την κ. Άννα Διαμαντοπούλου – Πρόεδρο του Δικτύου, πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργό, την κ. Σοφία Κουβελάκη, Γενική Διευθύντρια The Home Project και την κ. Μαρία Στρατηγάκη – Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής στοΠάντειοΠανεπιστήμιo.
Γιατί τόσο λίγες γυναίκες αναζητούν ή βρίσκονται σε θέσεις χάραξης πολιτικής στην Ελλάδα; Πως αυτό επηρεάζει τη χώρα μας; Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τις επόμενες γενιές; Αυτά ήταν τα ζητήματα για τα οποία τοποθετήθηκαν οι ομιλήτριες στις οποίες υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η κοινωνία μας είναι γεμάτη στερεότυπα που λειτουργούν ως τροχοπέδη για τις γυναίκες. Κοινή πεποίθηση όμως ήταν και ότι υπάρχουν τρόποι ώστε αυτά να ανατραπούν.
Η συμμετοχή και ο γενικότερος απόηχος διεξαγωγής του WOWFestival ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έδωσε τη δυνατότητα προβληματισμού, συγκίνησης αλλά και έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο, πιο δίκαιο, με ισοτιμία για όλα τα φύλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *