Στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.p.A.- Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.- Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε., πέρασε το 67% του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Συμμετέχει ο Κερκυραίος επενδυτής Αθανάσιος Κουλούρης.

Μια νέα εποχή για το λιμάνι Ηγουμενίτσας, ένα λιμάνι  Εθνικής σημασίας, διανοίγεται με την υπογραφή της σύμβασης ύψους  84,17 εκ. ευρώ. Μια νέα εποχή όχι μόνο για το λιμάνι αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας. Και με άμεσο Κερκυραικό ενδιαφέρον αφού στην κοινοπραξία, Grimaldi Euromed S.p.A.- Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.- Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε., μετέχει και ο Κερκυραίος συμπατριώτης μας, ιδιοκτήτης των «Κερκυραϊκών Γραμμών» και της  Επενδυτικής Κατασκευαστικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Α.Ε, Αθανάσιος Κουλούρης.

Στην τελετή υπογραφής, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A. Emanuele Grimaldi, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Corporate Short Sea Commercial Director του ομίλου Grimaldi Guido Grimaldi, ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωiκών Γραμμών Λουκάς Σιγάλας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε.» Αθανάσιος Κουλούρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Συμμετοχών Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. Paul Kyprianou, o διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Αθανάσιος Πορφύρης, o βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος.

Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ επίκειται στο άμεσο μέλλον η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της ΟΛΗΓ Α.Ε. από τη Βουλή. Σύμφωνα με το Ταμείο, με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών βαίνει προς ολοκλήρωση η αξιοποίηση ενός ακόμα περιουσιακού στοιχείου που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, σηματοδοτώντας ραγδαίες ευεργετικές εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή.

Στη στοχοθέτηση των επενδυτών και προτεραιοποίηση αποτελεί η αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών που θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, περισσότερες εμπορικές ροές, την ανάπτυξη περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων και περισσότερες θέσεις εργασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *