Καιρός: Ανοιξιάτικος και σήμερα παρά την μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη για την Καθαρά Δευτέρα

Ανοιξιάτικος θα είναι και σήμερα ο καιρός, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια.

Καιρός: Μίνι άνοιξη με πάνω από 22°C -Η περιοχή-έκπληξη με την υψηλότερη θερμοκρασία
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Άστατος καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Την Καθαρά Δευτέρα (27/2), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα είναι άστατος στις δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως από την Κυριακή θα αρχίσει να γίνεται άστατος ο καιρός, με τους νοτιάδες στα πελάγη να ενισχύονται σταδιακά και την Καθαρά Δευτέρα θα φτάσουν τα 6 με 7 Μποφόρ.

Οι νοτιάδες αναμένεται να φέρουν και σκόνη στην ατμόσφαιρα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα υπάρχουν βροχές, οι οποίες κατά τόπους ενδέχεται να είναι έντονες.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ σημείωσε πως πάει να κατέβει μία πολύ κρύα μάζα στα Βαλκάνια. Πάντως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να κατεβαίνει τόσο νότια, ώστε να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, ενδέχεται να υπάρξουν περιοχές στα πολύ βόρεια τμήματα της χώρας, τα οποία θα δουν χιονοπτώσεις.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *