Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ κατά της αξιολόγησης

«Όλοι στην πανεκπαιδευτική απεργία στις 15 Φλεβάρη», ήταν το σύνθημα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που σήμερα, Τετάρτη, απήργησαν, με στόχο να μπλοκάρουν τον σχεδιασμό της κυβέρνηση και του υπουργείου Παιδείας για την «ατομική αξιολόγηση».
Αφετηρία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την οποία υποστήριξε και η Ένωση Γονέων κεντρικής Κέρκυρας, ήταν τα Γενικά Λυκεια και μετά ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μετά την προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, που συνάντησε επίσης δυναμική αντίδραση από τους εκπαιδευτικούς, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ θα πραγματοποιήσουν πανεκπαιδευτική απεργία στις 15 Φεβρουαρίου.

«Δεν διαπραγματευόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την αξιοπρέπειά μας», δήλωσαν συνδικαλιστές τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι θα πρέπει να πούμε είχαν διαμαρτυρηθεί και τη Δευτέρα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδευσης Ιονίων Νήσων.

Δήλωσαν για μία ακόμα φορά ότι η αξιολόγηση, την οποία το υπουργείο Παιδείας θέλει να εμφανίσει ως αναβάθμιση του σχολείου, έχει στόχο έναν εκπαιδευτικό «υποταγμένο» και απαίτησαν την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και την ικανοποίηση των αιτημάτων για ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *