Τ.Ε Κέρκυρας Κ.Κ.Ε: Στο πλευρό των ναυτεργατών χωρίς «ναι μεν …αλλά»

Οι «μεταμφιέσεις» των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους, δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ούτε με τίνος πλευρά είναι.
Κάθε φορά, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν αποφασίσει να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου στις συγκεκριμένες συνθήκες, ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων και ανάλογα με την δεξαμενή ψηφοφόρων στην οποία στοχεύουν, επιλέγουν και τον τρόπο που θα εναντιωθούν στους εργαζόμενους, και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους δίκαιους αγώνες τους για την διεκδίκηση μέτρων βελτίωσης της ζωής τους.
Από την μια υπάρχει το «μαστίγιο», η ευθεία δηλαδή και απροκάλυπτη καταστολή από τις αστυνομικές και άλλες δυνάμεις, οι επιστρατεύσεις απεργών, η κήρυξη του 98% των απεργιών ως παράνομες από όλες τις κυβερνήσεις και τα αντεργατικά εκτρώματα (νόμος Χατζηδάκη).
Από την άλλη υπάρχουν και οι πιο «πλάγιοι» και «συναινετικοί» τρόποι όπως αυτός που επέλεξε, σε αυτήν τη φάση, το ΠΑΣΟΚ και ο τοπικός του βουλευτής κ. Μπιάγκης.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, αφού, υποκριτικά, έπλεξε το εγκώμιο των ναυτεργατών και των αγώνων τους, προσπάθησε να παίξει το χαρτί της «μετριοπάθειας» και να τους ρίξει «στο φιλότιμο», ώστε αυτοί να «μεταθέσουν» την προγραμματισμένη 48ωρη απεργία τους.
Ούτε σκέψη βέβαια να ζητήσει από τους πλοιοκτήτες να δεχτούν τα αιτήματα των ναυτεργατών για να μην «αποκλειστεί η Κέρκυρα».
Για όσους προσπαθούν να θολώσουν τη μνήμη, εμείς θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν σταθερά τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου με κάθε τρόπο. Θυμίζουμε τους μνημονικούς και μετέπειτα νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στην υπονόμευση και στην πράξη κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων έως και 40%-50% και τη χρεοκοπία του ΝΑΤ. Θυμίζουμε τον εμπαιγμό της λεγόμενης εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών που στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ και άλλα παρόμοια μέτρα που οι ναυτεργάτες τα νιώθουν στο πετσί τους.
Και βέβαια θυμίζουμε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών το 2013 από την τρικομματική κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, όταν το ΠΑΣΟΚ άφηνε το «καρότο» και έπιανε το «μαστίγιο»…
Το ΠΑΣΟΚ που έχει ψηφίσει το 75% των νομοσχεδίων της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, ας ψάξει τις αιτίες των απεργιών στα μέτρα και τις πολιτικές που έχει στηρίξει τόσα χρόνια.
Ο κ. Μπιάγκης θέλει να είναι «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», και με τους ναυτεργάτες και με τους εφοπλιστές, και με τους εκμεταλλευόμενους και με τους εκμεταλλευτές. Κάτι τέτοιο όμως είναι ουτοπία.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων που διεκδικούν χωρίς «ναι μεν… αλλά». Το έχει αποδείξει αυτό και στη Βουλή και στους δρόμους και στα λιμάνια. Για αυτό και όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ παντού τόσο πιο ισχυρός και ο λαός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *