Ο Γιώργος Μαχειμάρης για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Είναι μεγάλη μου τιμή που στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή αξιώθηκα να συμπορευθώ , να συνεργαστώ και να αγωνιστώ με το Νίκο Φραντζή σε δύσκολες εποχές , σε εποχές που η αυτοδιοίκηση έβαζε τα θεμέλια της. Η δράση του και συνδρομή του πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική συνέβαλε στο να ανοίξουν οι δρόμοι προόδου και προκοπής.
Μας αποχαιρέτησε μια προικισμένη προσωπικότητα, που συνέκλιναν τα χαρακτηριστικά του ήθους, της ευπρέπειας, της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού, της συνέπειας, της σοβαρότητας και της σκέψης. Ένας ιδιαιτέρως αγαπητός αυτοδιοικητικός , ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή , με αδιαπραγμάτευτα, τη δύναμη και το μεγαλείο ψυχής. Σε όλη του τη ζωή έδινε μάχες… για τη γενέτειρα του, για την οικογένεια του, για την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ευρύτερη κοινωνία, για την ενδυνάμωση της ιόνιας περιφέρειας και είχε κερδίσει δικαίως την εκτίμηση ,την αγάπη και το σεβασμό όλων για το ήθος και την προσφορά του.
Αγαπητέ φίλε Νίκο, τα λόγια είναι φτωχά, η θλίψη μεγάλη… Το πάνθεον της Αυτοδιοίκησης είναι βαθιά ορφανεμένο ,από την πρόωρη απώλειά σου….
Θρηνούν μαζί με όλους και όλα όσα τόσο αγάπησες …ο ουρανός της Λειβαθούς με τις μνήμες του ήλιου ,το πέταγμα των γλάρων στην παραλία του Λουρδά, η άμμος ,τα κοχύλια ,το μπλε της θαλασσινής Αβύθου , το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, η Λακήθρα, τα Μεταξάτα, οι Κεραμειές , όλοι οι τόποι , οι άνθρωποι, που αγαπούσες, κουβαλούσες κι έχουν κουρνιάσει μέσα σου…
Το μεγαλείο της ψυχής σου , δυναμικό και κοφτό σαν του αετού, ευαίσθητο σαν το θρόϊσμα του χελιδονιού, χάριζε γενναιόδωρα την άνοιξη της ψυχής σου, σε όλους μας.
Θα λείψεις σε όλους που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε, γιατί ήσουν αυθεντικός. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στη συνοδοιπόρο σύζυγο σου , στην οικογένεια, τους οικείους και τους φίλους σου. Η παρακαταθήκη αξιών και αρχών -που τίμησες και υπηρέτησες-φυλακτά του μέλλοντος- θα συνοδεύει και θα καθοδηγεί όλους μας .
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας
Γιώργος Μαχειμάρης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *