Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις αεροδιακομιδές

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

πολύ θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία αλλά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στις ευχές.
Την τελευταία εβδομάδα, είχαμε δύο διακομιδές από Κέρκυρα προς Αθήνα μικρών παιδιών για λόγους υγείας.

Οι διακομιδές δυστυχώς έγιναν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και έτσι αναγκάστηκε το πρώτο παιδάκι να φύγει με σκάφος από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, έπειτα Γιάννενα και μετά από εκεί με ελικόπτερο για Αθήνα. Στη δεύτερη περίπτωση, ήρθε ελικόπτερο αλλά έκανε τρεις στάσεις (!!!) μέχρι να φτάσει Αθήνα φτάνοντας στον προορισμό του την ώρα που θα έφτανε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε ανέκδοτο και να γελάμε αν δεν επρόκειτο για σοβαρά ζητήματα υγείας και μάλιστα μικρών παιδιών!!!

Η τραγική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, στα πλαίσια της γενικότερης υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του Ε.Σ.Υ. με αποτέλεσμα την έλλειψη κλινικών, βασικών και εξειδικευμένων και την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα αποτελέσματα για την υγεία όλων μας.
Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο με την έλλειψη σημαντικών φαρμάκων στη χώρα μας ενώ αυτά πουλιούνται σε μεγαλύτερες τιμές εκτός συνόρων. Τα συμφέροντα της βιομηχανίας παραγωγής φαρμάκων και οι νόμοι της αγοράς επιτάσσουν να θεωρείται το φάρμακο εμπόρευμα με όποιες συνέπειες έχει αυτό. Στην ουσία μας ζητάνε να διαλέξουμε μεταξύ έλλειψης φαρμάκων ή αύξησης της τιμής τους.
Η υγεία των παιδιών μας και η δική μας στο έλεος της ανάλγητης πολιτικής!

– Δεν δεχόμαστε καμία έκπτωση στην υγεία των παιδιών μας και την δική μας.
– Φάρμακα διαθέσιμα για όλα τα παιδιά. Καμία ανατίμησή τους.
– Επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου και κέντρων υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Θέλουμε το νησί και ο τόπος στον οποίο ζούμε να είναι όμορφος και ασφαλής για όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *