Συνεχίζεται η ολική αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Τοποθετούνται 1000 ηλιακοί λαμπτήρες και LED.

Στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η εξοικονόμηση ενέργειας, το άπλετο φως και η ασφάλεια ταυτίζονται.

Με στρατηγική, όραμα και σχέδιο, σε δύσκολες εποχές και με λίγο προσωπικό, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας προχωρά σε ένα μεγάλο έργο που αφορά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης , στην εξοικονόμηση ενέργειας, με την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, αντικατάσταση και αναβάθμιση όλων σχεδόν των φωτιστικών του Δήμου ενώ συμπληρώνεται με έξυπνες εφαρμογές, όπως είχε δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες .

Για το σκοπό της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και την εξοικονόμηση ενέργειας θα διανείμει 5000 λαμπτήρες ηλιακούς και LED στις κοινότητες της επικράτειας του, για την τοποθέτηση νέας τεχνολογίας φωτιστικών στις περιοχές που θα υποδειχθούν.

Η επιλογή των νέων φωτιστικών για πρώτη φορά γίνεται βάση μελέτης και με

την υλοποίηση του έργου ο Δήμος θα πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας

η οποία συνεπάγεται συγχρόνως και τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος. Ο Δήμος αποκτά ΑΠΛΕΤΟ φως, σημεία που για αρκετά χρόνια

παρέμεναν σκοτεινά πλέον φωτίζονται, από τους κύριους δρόμους μέχρι τη μικρότερη γειτονιά.

Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού εντάσσεται στο σχεδιασμό της

Δημοτικής Αρχής, δρομολόγησης έξυπνων υπηρεσιών που θα διευκολύνουν και

θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα η λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών του δικτύου φωτισμού, θα συντελέσει καταλυτικά και στην εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με αυτή που καταναλωνόταν από τα συμβατικά φωτιστικά.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *