Σπύρος Κλαδάς: “Η ανάληψη, εκ μέρους της Ε.Π.Ο., της χρηματοδότησης κατασκευής του γηπέδου της Ε.Π.Σ Κέρκυρας στην Άνω Κορακιάνα πιστοποιεί πως με μεθοδικότητα, σχέδιο και συνεργασία κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί”

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα, που αποδείχθηκε μικρή να υποδεχθεί το σύνολο των προσερχομένων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, η από κοινού εκδήλωση της “Κερκυραίων Πολιτεία” με την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, σχετικά με τα προβλήματα και τις προοπτικές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ενώ τοποθετήθηκαν και οι Πρόεδροι της “Κερκυραίων Πολιτεία” Σπύρος Κλαδάς και της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας Γιάννης Βλαχόπουλος.

Ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των γηπεδικών υποδομών του νησιού, και στην αναγκαιότητα να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για να καταστούν τα γήπεδα λειτουργικά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Φιλιππούση για τη συνεχή συνεργασία του και αρωγή του στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και τον Σπύρο Κλαδά για την προσφορά του και την στήριξή του, μεταξύ άλλων και ως άμισθου νομικού συμβούλου της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Κλαδάς κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία από επισκέψεις του σε αθλητικές υποδομές του νησιού και διατύπωσε την πρόταση για συστηματική προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου η άθλια εικόνα που επικρατεί σε πολλές από τις υποδομές να αποκατασταθεί.

Σημείωσε, πως από την πλευρά του, όπως συνέβη και στην υπόθεση της παραμονής της Α.Ε. Λευκίμμης στην Γ’ Εθνική, θα είναι δίπλα στην Ε.Π.Σ. αλλά και σε κάθε αθλητικό σωματείο, προκειμένου η ιδέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού να προωθηθεί και οι νέοι του νησιού να έχουν τις υποδομές που τους αξίζουν.

Ο κ. Φιλιππούσης αναφέρθηκε από την πλευρά του καταρχήν στο έργο της Ε.Π.Ο., στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καθώς και στα έργα που η FIFA και Η UEFA προωθούν και θα μπορούσαν να αφορούν και την Κέρκυρα, όπως αυτό της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Ανέλυσε σειρά ζητημάτων που αφορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και επεσήμανε την άψογη συνεργασία του με την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας αλλά και με τον Σπύρο Κλαδά για την προώθηση των τοπικών ποδοσφαιρικών ζητημάτων.

Με πρωτοβουλία της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας και του προέδρου της κ. Βλαχόπουλου από κοινού με τον Σπύρο Κλαδά ο κ. Φιλιππούσης, πριν περίπου ένα χρόνο, επισκέφθηκε το εγκαταλελειμμένο γήπεδο της Άνω Κορακιάνας, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ανακατασκευής του. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ε.Π.Ο. είχε ζητήσει τότε τη δημιουργία φακέλου προκειμένου να υποβληθεί στην UEFA για να το χρηματοδοτήσει.

Ο κ. Βλαχόπουλος παρέδωσε στην αρχή της εκδήλωσης τον φάκελο στον κ. Φιλιππούση, ο οποίος δεσμεύτηκε, ότι αφού εξεταστεί η πληρότητα του φακέλου, θα υποβληθεί για χρηματοδότηση και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκε από την ΕΠΟ και τον κ. Φιλιππούση ο ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Λευκίμμης Ευάγγελος Τσεβανέδης, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος 2021-2022.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ν. Μουζακίτης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αρμενιάκος, Μηλιώτης και Αλεξάκης, ο πρώην Δήμαρχος και Αντιπρόεδρος ΠΕΔΙΝ Γιάννης Τρεπεκλής, ο υποψήφιος Δήμαρχος και πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Σ. Παντελιός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων του νησιού, ο Πρόεδρος των διαιτητών Κέρκυρας κ. Γ. Αρμενιάκος κ.α.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *