Υποχρεωτικά τα ηλιακά πάνελ

Όλα τα νέα σπίτια στην ιαπωνική πρωτεύουσα μετά τον Απρίλιο του 2025 πρέπει να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με νέο κανονισμό που ψηφίστηκε από την τοπική συνέλευση του Τόκιο την Πέμπτη.

Η εντολή, η πρώτη του είδους της για έναν ιαπωνικό δήμο, απαιτεί από περίπου 50 μεγάλους κατασκευαστές να εξοπλίσουν σπίτια έως και 2.000 τετραγωνικών μέτρων (21.500 τετραγωνικά πόδια) με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως ηλιακούς συλλέκτες.

Η κυβερνήτιες του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε, σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μόλις το 4% των κτιρίων όπου θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ηλιακοί συλλέκτες στην πόλη τα διαθέτουν τώρα.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο στοχεύει να μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2000.

Η Ιαπωνία, η 5η χώρα στον κόσμο με τις περισσότερες εκπομπές άνθρακα στον κόσμο, έχει δεσμευτεί να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη θερμική ενέργεια που καίει άνθρακα, αφού οι περισσότεροι από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της ήταν στον απόηχο της καταστροφής στη Φουκουσίμα το 2011.

Πηγή : liberal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *