Παξοί: Κατέληξε η 70χρονη γυναίκα που διακομίστηκε με καθυστέρηση στην απέναντι ηπειρωτική ακτή. Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε πλωτό ασθενοφόρο;

Τραγικό τέλος είχε η περιπέτεια της υγείας μιας 70χρονης γυναίκας η οποία το πρωί του Σαββάτου υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η μεταφοράς η στην απέναντι ηπειρωτική ακτή και η μεταφοράς της στη συνέχεια, σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, λόγω αδυναμίας του πλωτού ασθενοφόρου να πραγματοποιήσει την μεταφορά της ασθενούς. Επίσης απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες να πραγματοποιηθεί αεροδιακομιδή με ελικόπτερο. Τελικά αργά το απόγευμα του Σαββάτου μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στην Πλαταριά συνοδευόμενη από τον αγροτικό γιατρό, αλλά δυστυχώς κατέληξε πριν προλάβει να μεταφερθεί σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες.

Δυστυχώς το αίσθημα αισιοδοξίας που προκάλεσε η έλευση του πλωτού ασθενοφόρου για την αντιμετώπιση περιστατικών άμεσης αναγκαίας διακομιδής ασθενών, δεν δικαιολογείται σε αρκετές περιπτώσεις. Όπως επίσης ανακύπτει ένα θέμα, γιατί τα δυο από τα διαπόντια νησιά και οι Παξοί διαθέτουν ελικοδρόμια, δε πραγματοποιούνται διακομιδές, όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, μέσω ελικοπτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *