Ημερήσια διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά για τον εορτασμό της ημέρας Μνήμης των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω»

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές/ριες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Οι Άγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες αποτελούν το θρησκευτικό σύμβολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Κάθε χρόνο, τη 17η Δεκεμβρίου, εορτάζουμε με ευλάβεια και κατάνυξη τους Προστάτες μας -Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ- οι οποίοι, παρότι αξιωματούχοι στη Δημόσια Διοίκηση της Βαβυλώνας, αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του βασιλέως Ναβουχοδονόσορ, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο θάνατός τους δια πυράς. Ωστόσο, η ακλόνητη πίστη τους στο Θεό, τους φύλαξε από την πύρινη λαίλαπα.

Το σθένος, η τόλμη, και η αποφασιστικότητα των Αγίων Προστατών μας αποτελούν πρότυπα αρετής, τα οποία ενστερνιζόμαστε όλοι όσοι ανήκουμε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρά τις κοινωνικές και επαγγελματικές αντιξοότητες, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στα καθήκοντά μας.

Το έργο μας απαιτεί διαρκή αγώνα, σκληρή και συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας, για να καταστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, πιο αξιόμαχο, περισσότερο αξιόπιστο και αποτελεσματικό για τον πολίτη.

Αναγνωρίζοντας την καθημερινή προσπάθεια όλων σας προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν έχω παρά να εκφράσω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήριά μου, καθώς με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος προσφέρετε καθημερινά τις υπηρεσίες σας στο κοινωνικό σύνολο, κάνετε υπερήφανο τον Ελληνικό λαό, που σας εκτιμά, σας εμπιστεύεται, και σας συμπαραστέκεται.

Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας, αλλά και στους απόστρατους συναδέλφους μας, που έγραψαν τη δική τους ένδοξη σελίδα στην ιστορία του Σώματος και τους οποίους έχουμε χρέος να τιμούμε εμείς, οι νεότεροι.

Χρόνια πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *