ΑΝΑΣΑ: Εικόνα διάλυσης της περιφερειακής πλειοψηφίας και της περιφερειακής αρχής. Έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Η διήμερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Παρασκευή και Σάββατο 9-10/12) αποκάλυψε την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα τόσο μέσα στα πλαίσια της συμμαχίας των τριών παρατάξεων της πλειοψηφίας του ΠΣ όσο και στην δράση της περιφερειακής αρχής.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης το γεγονός ότι απουσίαζαν από την συζήτηση και την ψηφοφορία επί των θεμάτων πλέον των δέκα συμβούλων της πλειοψηφίας με «πρώτη και καλύτερη» την ίδια την περιφερειάρχη η οποία φρόντισε να απουσιάζει ακόμη και σε επερωτήσεις και θέματα αποκλειστικά δικής της αρμοδιότητας να απαντήσει ή να εισηγηθεί!

Είναι προφανές ότι η περιφερειακή αρχή, αφενός κάτω από το βάρος της αναποτελεσματικότητας της και της διαρκώς ογκούμενης δυσαρέσκειας των πολιτών και αφετέρου λόγω των διαφορετικών προσανατολισμών των μελών της μπροστά στις ερχόμενες εκλογές, βυθίζεται σε τέλμα απραξίας.

«Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά» αναφώνησε ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Κέρκυρας και, δυστυχώς, είπε την αλήθεια. Δεν κάνουν, δεν μπορούν να κάνουν, τίποτα πλέον.

Ιδού τα τελευταία «επιτεύγματα» της περιφερειακής αρχής Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:

ΕΚΦΕ Κέρκυρας, το άφησαν χωρίς στέγη, ο εξοπλισμός του σε κιβώτια και δεν δεσμεύονται πότε θα επαναλειτουργήσει.
6ο δημοτικό σχολείο στην Κέρκυρα, επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν κατάφεραν να υπογράψουν την σύμβασης παραχώρησης, πόσο μάλλον να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για μελέτη και έργο, ενώ το κτίριο κινδυνεύει.
Δεν φρόντισαν να επιχορηγήσουν έγκαιρα τα προνοιακά ιδρύματα σε Λευκάδα και Κεφαλονιά και επέστρεψαν τα χρήματα στο υπουργείο (13.670 ευρώ στο γηροκομείο Λευκάδας, 6.000 στον Υπερίωνα και 6.000 στα Φιλανθρωπικά καταστήματα στο Ληξούρι), την στιγμή που λειτουργικές ανάγκες των δομών αυτών οξύνονται απειλητικά.
Απαξίωσαν πλήρως την διεύθυνση Μεταφορών της Κέρκυρας και φορτώνουν την έκδοση αδειών οδήγησης στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.
Αρνείται η περιφερειακή αρχή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ζακύνθου απέναντι στα αρπακτικά του Καταριανού fud, αρνείται να ασκήσει δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην ποινική δίκη των 7 συνεργών στα κακουργήματα περί την ψεύτικη αγοραπωλησία στα ορεινά. Η περιφερειάρχης στρουθοκαμηλίζοντας απέφυγε να απαντήσει η ίδια στην σχετική μας επερώτηση φροντίζοντας να απουσιάζει από την συνεδρίαση.
Αποκαλύφθηκε η κάκιστη διαχείρισή του ΕΣΠΑ 2014-2020 που οδηγεί σε ανεκτέλεστα έργα, σε «ακάλυπτες επιταγές» εκατοντάδων εντάξεων έργων που αναγκαστικά θα απενταχθούν, σε υποθήκευση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 κατά 36%!
Η ΑΝΑΣΑ λαμβάνει υπόψη της την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα νησιά μας και προσαρμόζει τις προτεραιότητες και τις στρατηγικές της για την επομένη μέρα των εκλογών του Οκτωβρίου 2023 ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις λιγότερες συνέπειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *