Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές ο Γιώργος Κεντρωτής

Σε μία εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση της μάχης των ευρωεκλογών παρουσιάστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα οι 42 υποψήφιοι που αποτελούν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές απαρτίζεται από δοκιμασμένους αγωνιστές και αγωνίστριες με σημαντική συμβολή και συμμετοχή στους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες και στο εργατικό κίνημα. Υποψηφίους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης και δράσης και μπορούν να εκφράσουν τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση που ξεδιπλώνεται απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της ΕΕ και της στρατηγικής του κεφαλαίου. Κρίνεται το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και πόσο πιο αποδυναμωμένα θα είναι συνολικά όλα τα κόμματα που υπηρετούν την συγκεκριμένη πολιτική, είτε αυτά βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε στη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Κρίνεται το πόσο θα δυναμώσει ο αγώνας για την πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από το φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και της αδικίας, των πολέμων και της φτώχειας. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι το μόνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παραθέτουμε τα ονόματα:

1.Νίκος Αγγελίδης
2.Παναγιώτης Αλωπούδης
3.Στέλλα Βαλαβάνη
4.Σάββας Βασιλειάδης
5.Μαρία Γαβαλά
6.Κατερίνα Γεράκη
7.Ελένη Γερασιμίδου
8.Κώστας Γουλιάμος
9.Κατερίνα Δεμέτη
10.Κώστας Ιντζές
11.Παναγιώτης Κατίκας
12.Βαγγέλης Κατσακούλης
13.Γιώργος Κεντρωτής
14.Ιμπραήμ Κεραντζή Ιμπράμ
15.Ιωάννα Κολοβού
16.Ηλίας Κονδύλης
17.Τίνα Κουζιάκη
18.Δήμος Κουμπούρης
19.Κωνσταντίνα Κούνεβα
20.Βικτωρία Κούτση
21.Θοδωρής Κωτσαντής
22.Ρίζος Μαρούδας
23.Κώστας Μπασδέκης
24.Μάρκος Μπεκρής
25.Βασίλης Μπέλλος
26.Μπούτα Πόπη
27.Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος
28.Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
29.Κώστας Παπαδάκης
30.Νίκος Παπαδόπουλος
31.Βάνα Πατρινού
32.Παναγιώτης Πολίτης
33.Έρη Ρίτσου
34.Χριστίνα Σκαλούμπακα
35.Δήμητρα Σταματέλου
36.Γιώργος Στεφανάκης
37.Γιάννης Τασιούλας
38.Τάσος Τόκας
39.Βασίλης Τομπουλίδης
40.Ανέστης Τσουκαράκης
41.Κλειώ Χριστοπούλου
42.Νίκη Χρονοπούλου

Ανάμεσα στους υποψηφίους ευρωβουλευτές βρίσκεται και ο Γιώργος Κεντρωτής, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Ζάαρλαντ της Γερμανίας. Άσκησε επί 14 έτη τη δικηγορία στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Το 1994 εκλέχτηκε καθηγητής Θεωρίας της Μετάφρασης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Στην παρέμβαση του στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου o υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Κεντρωτής τόνισε:

“Οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι κρισιμότατες. Από το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αν την επόμενη μέρα θα παλεύουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία από καλύτερες θέσεις με ενισχυμένο και ισχυρότερο το ΚΚΕ ή το αν θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες δυσχέρειες στη ζωή και στους καθημερινούς αγώνες τους. Στις μέρες μας έχουν οξυνθεί οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή. Στις συγκρούσεις αυτές εμπλέκεται βαθιά και η χώρα μας, και μάλιστα υπό συνθήκες ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομικής θέσης και των δικαιωμάτων του λαού.

Με ισχυρό το ΚΚΕ ένα είναι βέβαιο: ότι την επαύριο των ευρωεκλογών ανασυντάσσεται δραστικά και αντεπιτίθεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και προωθείται η κοινωνική συμμαχία.

Ήδη έχει διαπιστωθεί αυξημένη εμπιστοσύνη στο Κόμμα μας. Ευρύτατα λαϊκά στρώματα, που πλέον αμφισβητούν ανοιχτά και φωναχτά την ΕΕ, προσδοκούν νέους αγώνες από εμάς για την εμπέδωση και την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ είναι η μόνη αληθινή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στα λοιπά κόμματα που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, συνοδοιπορώντας κατ’ ουσίαν με την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ, συνεπές στην ιδεολογία και στην ιστορία του, καλεί τον λαό να μην παγιδευτεί στα τεχνητά διλήμματα ανάμεσα σε δήθεν «καλούς» και «κακούς» διαχειριστές των αντιλαϊκών και αντεργατικών προταγμάτων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Γιατί τι είναι η ΕΕ; Είναι ένα εξόφθαλμα αντιδραστικό οικοδόμημα, είναι δεσμωτήριο των λαών, είναι μια σκληρή και φριχτή φυλακή, είναι προπύργιο εκμετάλλευσης, ορμητήριο πολέμων, εκκολαπτήριο διαφθοράς. Είναι μόνιμος παραγωγός σκανδάλων. H ΕΕ είναι ένα απάνθρωπο διευθυντήριο που δεν εξανθρωπίζεται με τίποτα. Το ΚΚΕ πιστεύει στο ότι υπάρχει «o άλλος» δρόμος της ανάπτυξης: αυτός που ξεκινάει από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, τις οποίες και προτάσσει, και όχι τα κέρδη των ολίγων -και γι’ αυτό αγωνίζεται ανυποχώρητα σε όλα τα μέτωπα. Είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει ως ύπατο κριτήριο της δράσης του τις ζωές των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου και όχι την αύξηση των γιγαντιαίων κερδών της οικονομικής ολιγαρχίας.

Στις εκλογές ψηφίζουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ και το καθιστούμε και με την ψήφο μας ισχυρό. Προχωράμε μαζί με το ΚΚΕ, και μάλιστα πιο δυνατό, για να γίνει πραγματικότητα η πανευρωπαϊκή αντεπίθεση για την απελευθέρωση των λαών.

Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Σπάμε τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία και τον σοσιαλισμό. Και το κάνουμε κατά την πάλη των λαών για ευημερία στρατευμένοι στις τάξεις του ΚΚΕ. Αγωνιζόμαστε μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με τον σύντροφο του λαού.”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *