Tο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σας διοργανώνει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 επιστημονική ημερίδα με θέμα “Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Διεπιστημονικές θεωρήσεις”.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την καλλιέργεια ενός διεπιστημονικού διαλόγου γύρω από τις θεωρητικές αναζητήσεις και πρακτικές εφαρμογές που αναδύονται υπό το φως της ταχύτατης ανάπτυξης των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών. Με άξονα την εξέταση των ζητημάτων που εγείρουν οι ΨΑΕ από διαφορετικές επιστημονικές και επιστημολογικές σκοπιές το Τμήμα Ιστορίας, ανταποκρινόμενο στις τεχνολογικές και επιστημολογικές μετατοπίσεις που έχουν σημειωθεί με το πέρασμα στη ψηφιακή συνθήκη, φιλοξενεί εισηγητές και εισηγήτριες από διαφορετικά γνωστικά πεδία και πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η ημερίδα θα διαρκέσει από τις 10.00 ως τις 18.00 και θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, με δια ζώσης παρακολούθηση στο Αμφιθέατρο 1 (Ι. Θεοτόκη 72) και διαδικτυακή συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ionio-gr.zoom.us/j/98965843483

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *