ΣΥΡΙΖΑ: Κτηματογράφηση: Η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης και οι «κουτοπονηριές» του κ. Γκίκα

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία από την ανυποχώρητη στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην χορηγήσει παράταση στην κτηματογράφηση της Κέρκυρας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πεισματική εμμονή του αρμόδιου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που αρνείται να ακούσει τα αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

Αδιάλλακτοι, αλαζόνες, εκτός κοινωνικής πραγματικότητας!

Ουδόλως πήραν υπόψη τους τα δεκάδες υπομνήματα των επιστημονικών φορέων (δικηγόρων, μηχανικών, οικονομολόγων) που ζητούσαν παράταση μέχρι τέλος του έτους.

Καθόλου δεν προβληματίστηκαν από τις επανειλημμένες ερωτήσεις και αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Βουλή για το θέμα του Κτηματολογίου.

Καμία πρόνοια δεν έλαβαν για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν στην στρεβλή μεταφορά ή/και ψηφιοποίηση των αρχείων των καταργούμενων Υποθηκοφυλακείων στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων.

Κανένα ενδιαφέρον δεν είχαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κέρκυρας (κατακερματισμένος κλήρος, έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας, εκκρεμότητες στους δασικούς χάρτες) που επέβαλαν να δοθεί ικανό διάστημα για την ορθή κτηματογράφηση των ακινήτων.

Είναι πλήρως υπόλογοι, για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κέρκυρα, είναι απολύτως υπεύθυνοι για την όποια ζημία προκληθεί στους Κερκυραίους από τα λάθη και τις παραλείψεις τους.

Τέλος, για γέλια και για κλάματα είναι οι «κουτοπονηριές» του βουλευτή της ΝΔ στην Κέρκυρα κ. Γκίκα, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις πρόσκλησης για εκπρόθεσμη δήλωση κτηματογράφησης των δικαιωμάτων υποσχόμενος ότι δεν θα υπάρχουν πρόστιμα. Τον συμβουλεύουμε να ρωτήσει όποιον δικηγόρο θέλει για να αντιληφθεί το ατόπημά του. Η προσπάθεια υποβάθμισης της απαράδεκτης μεταχείρισης των Κερκυραίων από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρυφτεί με τεχνάσματα και «κλείσιμο του ματιού» για έκνομες ενέργειες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *