Δημήτρης Μπιάγκης: Κάλεσμα για κοινή δράση

 

Η μη χορήγηση παράτασης για την κτηματογράφηση της Π.Ε. Κέρκυρας από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρά το ομόθυμο αίτημα όλων των εμπλεκομένων φορέων και η ένταξη της περιοχής μας σε καθεστώς εκπρόθεσμων δηλώσεων οδηγεί σε άσχημες ατραπούς τους πολίτες της Κέρκυρας.

Τόσο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο Βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, που εξακολουθεί να «χρυσώνει το χάπι» με καθησυχαστικές δηλώσεις, χρεώνονται αποκλειστικά την ένταξή μας σε τούτη την ιδιαίτερη κατηγορία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλη την κοινωνία του Νομού μας. Οι πολίτες της Κέρκυρας για ακόμα μια φορά αντιμετωπίστηκαν ως παρίες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Με δυσλειτουργικούς μηχανισμούς, με επιχειρησιακή άγνοια και τετελεσμένες απειλές, οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών αποφασίζουν και διατάσσουν εγκαλώντας μας για τις δικές τους υπηρεσιακές ανεπάρκειες.

Την ώρα που οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας είχαν στη διάθεσή τους χρόνια ολόκληρα εμείς κληθήκαμε να ολοκληρώσουμε εμπρόθεσμα μέσα σε μερικούς μήνες, αντιμετωπίζοντας παθογένειες δεκαετιών (κλείσιμο υποθηκοφυλακείων, χρησικτησία, δυστοκίες δήμων, πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς, έλλειψη και ευρεία διασπορά τίτλων, αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών).

Κι ενώ έχει κτηματογραφηθεί το 10% περίπου των δικαιωμάτων που προχείρως υπολογίζονται για την Κέρκυρα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, όχι μόνο για τους πολίτες που θα κληθούν έστω και εκπρόθεσμα να δηλώσουν τις περιουσίες τους μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά και για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία, τους φορείς και τα σωματεία που διατηρούν περιουσιακά στοιχεία θέτοντας σε κίνδυνο και στο περιθώριο μια ολόκληρη κοινωνία.

Έστω και τώρα, καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να δώσει στην Κέρκυρα τη δυνατότητα να κτηματογραφηθεί όπως όλες οι άλλες περιοχές της χώρας. Συντασσόμαστε πλήρως με την κοινή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου και καλούμε το σύνολο των φορέων του νησιού μας (Περιφερειάρχης, Δημάρχους, Επιμελητήριο, Ενώσεις Αγροτών) σε κοινή δράση ώστε να του καταστήσουμε σαφές πως οι φωνές διαμαρτυρίας μας δεν είναι αποσπασματικές αλλά το αίτημα για παράταση είναι παλλαϊκό και δίκαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *