Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Καρατζά: «Η 15η ΕΜΟΔΕ σε Λειτουργία από τέλος Μαΐου»

Συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Καρατζά, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων και στην προετοιμασία εν όψει της Αντιπυρικής Περιόδου.
Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας της 15ης ΕΜΟΔΕ που πρόσφατα ιδρύθηκε στην Κέρκυρα. Οι νέοι Πυροσβέστες που θα στελεχώσουν τις ΕΜΟΔΕ παρουσιάστηκαν σήμερα για εκπαίδευση και πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα ως τα τέλη Μαΐου. Η 15η ΕΜΟΔΕ θα στελεχωθεί με περίπου 50 πυροσβέστες και θα στεγαστεί στο Κεντρικό κτήριο της ΠΟΥ (παλαιό Νοσοκομείο). Η δε Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων θα μεταστεγαστεί στο κτίριο επί της οδού Ζαφειροπούλου.
Όσον αφορά το θέμα της πυροπροστασίας της παλαιάς πόλης, ο Στέφανος Γκίκας συζήτησε με τον κ. Αρχιπύραρχο την εξέλιξη του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο η Π.Υ. Κέρκυρας θα παραλάβει ειδικά οχήματα, προσαρμοσμένα για τις ανάγκες της παλιάς πόλης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *