MSC Group: Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 – Περισσότερες επισκέψεις σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Το τμήμα κρουαζιέρας του Ομίλου MSC, που αποτελείται από την MSC Cruises και την Explora Journeys, αποκάλυψε σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά το 2024.

Η MSC Cruises θα έχει φέτος έξι διαφορετικά κρουαζιερόπλοια που θα ταξιδεύουν στις ελληνικές ακτές, πραγματοποιώντας περισσότερες από 400 επισκέψεις σε εννέα διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου που θα κάνει homeporting στον Πειραιά.

Και όχι μόνον αυτό – από τη σεζόν 2024-25 και για μία ολόκληρη χειμερινή περίοδο, η MSC Cruises θα μεταφέρει για πρώτη φορά ένα πλοίο της με λιμάνι βάσης στην Ελλάδα, επεκτείνοντας έτσι τη σεζόν κρουαζιέρας στη χώρα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρύτερο πενταετές ελληνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που έχει ως στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Το MSC Sinfonia θα αποπλέει από το λιμάνι βάσης του στον Πειραιά, με δρομολόγια επτά διανυκτερεύσεων που θα περιλαμβάνουν και το νησί της Κέρκυρας.

Φέτος, τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια από τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας την επέκταση της λειτουργίας τους στην περιοχή όλο τον χρόνο.

Η νέα σεζόν περιλαμβάνει, επίσης, αυξημένο αριθμό επισκέψεων σε ελληνικά λιμάνια όπως η Κεφαλονιά, το Κατάκολο, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, μειώνοντας την «πίεση» σε προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Την ίδια ώρα, η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του Ομίλου MSC, θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024, με πολλά από τα ταξίδια του EXPLORA I να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στον Πειραιά. Το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας προσφέρει μια πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με 461 σουίτες με θέα στον ωκεανό και αναλογία επισκέπτη προς οικοδεσπότη 1:1,25. Στα λιμάνια που θα επισκέπτεται το EXPLORA I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.

Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να εισφέρουν ευρύτερα τουριστικά και οικονομικά οφέλη στην περιοχή χάρη στα λιμάνια επιβίβασης στα πλοία του Ομίλου στην Ελλάδα, καθώς μεγάλο ποσοστό επισκεπτών θα φτάνει με πτήσεις από όλο τον κόσμο στα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ πολλοί θα παρατείνουν τις διακοπές τους και θα παραμένουν σε ελληνικά θέρετρα και πόλεις πριν ή μετά την κρουαζιέρα.

Πρόσθετα οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες θα αποφέρουν και οι εκδρομές στην στεριά που πραγματοποιούν οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην περιοχή. Η MSC Cruises προσφέρει πάνω από 40 διαφορετικές εκδρομές στην στεριά σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς που επισκέπτεται, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικούς προμηθευτές και ενσωματώνοντας ξεναγήσεις, εισιτήρια και επισκέψεις σε τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές οι εκδρομές όχι μόνο υποστηρίζουν τις τοπικές οικονομίες, αλλά ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό, να γευτούν την ελληνική κουζίνα και να μάθουν περισσότερα για την ελληνική ιστορία.

Για παράδειγμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το βιολογικό αγρόκτημα κοντά στο Κατάκολο για να γευτούν το ούζο και να μάθουν για την παραγωγή σαπουνιού ή να δοκιμάσουν ντόπιο κρασί και νόστιμες φρέσκες ελιές λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου, καθώς σε κάθε προορισμό η MSC Cruises προσφέρει ένα πλήθος επιλογών για εξορμήσεις, βοηθώντας έτσι τις τοπικές οικονομίες και αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

Σχετικά με την MSC Cruises

Με έδρα την Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο και ο ηγέτης στην Ευρώπη, την Νότια Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Νότια Αφρική, ενώ έχει ισχυρή παρουσία στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Άπω Ανατολής.

Η MSC Cruises διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 22 πλοίων ενώ τρία νέα πλοία πρόκειται να δρομολογηθούν το 2025, το 2026 και το 2027.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας κρουαζιέρες σε πέντε ηπείρους, προσεγγίζοντας περισσότερους από 300 προορισμούς και υποδεχόμενη πάνω από 180 διαφορετικές εθνικότητες στα πλοία της.

Η MSC Cruises έχει δεσμευτεί απολύτως να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητές της έως το 2050.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *