Εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κέρκυρας “Αγία Ειρήνη”.
Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα που έχει. Η Εθελοντική Αιμοδοσία έχει στόχο την υπενθύμιση για όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο, πως το συγκεκριμένο αγαθό είναι το σημαντικότερο όλων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμισή του.
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καθώς και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά δίνουν έμπρακτα το παρόν στηρίζοντας την Εθελοντική Αιμοδοσία. Συμμετέχουν η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Κέρκυρας, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Κέρκυρας – Equal Society και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Κέρκυρας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, από τις 10.00 έως 13.00 επί της οδού Γ. Θεοτόκη (μπροστά από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ. Ν. Κέρκυρας) .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *