ΑΝΑΣΑ: Νέα καθυστέρηση στον χρόνο έναρξης του έργου του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου.

Η απάντηση της Περιφερειακής αρχής στα ερωτήματα που έθεσε η ΑΝΑΣΑ για την τύχη του έργου του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης Απολογισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς τεκμηρίωσε μια νέα μεγάλη καθυστέρηση που γεννά πολλά ερωτηματικά.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μόλις τώρα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ η δημοπράτησή του μετατίθεται για τα μέσα του 2025 και η ολοκλήρωσή του στις αρχές του 2028, καλώς εχόντων των πραγμάτων!

Οι αρχικές δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, τοπικών και κεντρικών, μιλούσαν για έναρξη του έργου ακόμη και περί τα τέλη του 2022, προσδοκώντας προφανώς να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη και φερόμενοι ως νέοι Μαυρογυαλούροι.

Το έργο προσφέρεται λόγω της σπουδαιότητάς του για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Και αυτό έπραξε, και θα πράξει και πάλι μπροστά στις επόμενες εκλογές, το κυβερνόν κόμμα.

Εμείς ως ΑΝΑΣΑ καταγράφουμε ήδη δυο αστοχίες:

Πρώτο, ήδη μια τρίχρονη καθυστέρηση 2022-2025 για την έναρξη των έργων και
δεύτερο, την απόρριψη μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης με τον δρόμο έξω από τους οικισμούς και την επίτευξη μέγιστης οδικής ασφάλειας, με πρόσχημα το υψηλό κόστος.
Η ΑΝΑΣΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με στόχο την συντομότερη και επιμελέστερη υλοποίηση ενός έργου με μεγάλη σημασία για την οδική ασφάλεια και την οικονομία του νησιού.

Στηρίζουμε το έργο, αποκαλύπτουμε τις αστοχίες και τον λαϊκισμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *